Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Κύπρος: Σύγχυση με την αεροπειρατεία στο αεροσκάφος της Egyptair. Πολύωρο θρίλερ στη Λάρνακα

Copy & Paste: http://news.in.gr
Λάρνακα, Κύπρος
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της αεροπειρατείας που εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης σε αεροσκάφος της Egyptair, το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.
Τα κίνητρα του 59χρονου δράστη δεν έχουν διευκρινιστεί, καθώς νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν πως ζητεί την αποφυλάκιση ατόμων από αιγυπτιακές φυλακές, κυρίως γυναικών, καθώς και να μιλήσει με εκπρόσωπο της ΕΕ.
Παρέδωσε μάλιστα και τετρασέλιδη επιστολή με τα αιτήματά του στις Αρχές της Κύπρου.

9 φωτογραφίες

Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων είναι σε εξέλιξη. Κατά πληροφορίες που μετέδωσε με επιφύλαξη το Mega, υπήρξε επικοινωνία μεταξύ της κυπριακής και της αιγυπτιακής κυβέρνησης και το Κάιρο συμφώνησε να στείλει C-130 στην Κύπρο.
Κατά άλλες πληροφορίες, σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Αρχές στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, ενώ θέση έχουν πάρει και ελεύθεροι σκοπευτές.
Λίγο μετά τις 14:30 τα επτά άτομα που είχαν παραμείνει στο αεροσκάφος φάνηκε να κατέβηκαν. Πλέον φαίνεται να είναι μόνος του.
Σύμφωνα με τις αιγυπτιακές αρχές, ο αεροπειρατής είναι αιγυπτιακής υπηκοότητας και ονομάζεται Σαΐφ Ελ Ντι Μουσταφά. Μάλιστα, η Αίγυπτος έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφία του φερόμενου δράστη, με κάποιου είδους ζώνη στη μέση του.
Πρόκειται για αντιπολιτευόμενο της κυβέρνησης Αλ Σίσι και σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην στέλεχος του αιγυπτιακού στρατού.
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο αεροπειρατής είχε ζητήσει να έρθει σε επαφή με την Κύπρια πρώην σύζυγό του και να της παραδώσει τετρασέλιδη επιστολή. Η γυναίκα βρίσκεται στο αεροδρόμιο και εξετάζεται από την Αστυνομία.
Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε στο αεροσκάφος τύπου Airbus, που εκτελούσε την πτήση MS181 από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο, με 56 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος.
Ο αεροπειρατής ανάγκασε τον πιλότο να προσγειωθεί στη Λάρνακα, απειλώντας να ανατινάξει τα εκρηκτικά τα οποία, όπως υποστήριξε, φέρει επάνω του.

Χάρτης
Δορυφόρος

Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Tο αεροσκάφος προσγειώθηκε στο χώρο ασφαλείας του αεροδρομίου, ενώ άμεσα κινητοποιήθηκαν το Εθνικό Κέντρο Κρίσεων και οι αρχές. Το αεροδρόμιο έκλεισε και όλες οι πτήσεις προωθήθηκαν στο αεροδρόμιο της Πάφου.

    Επικαλούμενο το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA, το Reuters μετέδωσε πως ο αεροπειρατής είναι ένας 59χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος ζήτησε πολικό άσυλο.
    Το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας απέρριψε με δηλώσεις του και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είχε συνεχή ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, ενώ νωρίς το πρωί επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.
    Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι οι κυπριακές αρχές κάνουν τα πάντα ώστε όλοι οι επιβαίνοντες να απελευθερωθούν σώοι, σημειώνοντας ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια. Ερωτηθείς εάν το περιστατικό αφορά προσωπική υπόθεση του δράστη με μία γυναίκα, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε χαριτολογώντας πως «όλα έχουν να κάνουν με μια γυναίκα».

    Δεν υπάρχουν σχόλια: