Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Τα Νέα πάλι στο περίπτερο μετά την αποδέσμευση λογαριασμού στην Alpha

Copy & Paste by  • February 13, 2017
Τα “Νέα” και το “Βήμα” θα επανακυκλοφορήσουν μετά την απόφαση του δκαστηρίου που έκανε δεκτή την προσφυγή των εργαζομένων. Έτσι οι εφημερίδες του Σταύρου Ψυχάρη θα μείνουν “ζωντανές” για μια ακόμη φάση διαπραγμάτευσης για τον ΔΟΛ, τον εκδότη, τις τράπεζες και την κυβέρνηση. Σημασία έχει πως η αποδέσμευση του λογαριασμού σημαίνει πως θα πληρωθεί μέρος των μισθών από τα χρωστούμενα δεδουλευμένα των εργαζομένων.
Το Πρωτοδικείο κάνοντας δεκτή την προσφυγή τους για αποδέσμευση ενός τραπεζικού λογαριασμού του οργανισμού ώστε να μπορούν να εκδίδονται τα έντυπα., αλλά και να δοθεί ένα μέρος των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.
Στο αίτημα των εργαζομένων συναίνεσαν και οι τράπεζες και έτσι αποδεσμεύεται λογαριασμός της Alpha Bank.
Στην απόφασή της η δικαστική λειτουργός αναφέρει «διατάσσω την αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού στην Alpha Bank προκειμένου κάθε κατατεθησόμενο από την έκδοση της παρούσας και εφεξής σε αυτόν τον λογαριασμό ποσό, είτε από την εταιρείας Άργος ΑΕ είτε από τρίτους οφειλέτες της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ΔΟΛ, να διατίθεται ελεύθερα από την τελευταία αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες της εξακολούθησης της λειτουργίας της επιχείρησης και ειδικότερα για την κάλυψη των εξόδων λειτουργία της και την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων σε αυτήν».
Ανάλογη απόφαση έχουν ζητήσει οι εργαζόμενοι του Mega αλλά δεν το έχουν καταφέρει καθώς οι τράπεζες εκεί δεν έχουν συναινέσει. Να σημειώσουμε πως η δέσμευση των λογαριασμών γίνεται κατά εφαρμογή μνημονιακών νόμων που με τόσο πάθος έχουν υποστηρίξει τα “Νέα” και το “Βήμα” και οι δημοσιογράφοι τους όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: