Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Kαθαίρεση Μπέου από τη δημαρχία Βόλου

Copy & Paste: http://www.zougla.gr
Με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας επιβεβαιώνεται η καθαίρεση του δημάρχου (σε αργία) Βόλου και πρώην προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέου. 
Ειδικότερα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με την υπ΄ αριθμ. 360/2017 απόφασή της απέρριψε την προσφυγή του Αχιλλέα Μπέου ως αβάσιμη, όπως και όλους τους λόγους που προέβαλε.
Με την προσφυγή του ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη, αλλά και ως αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), η από 2.12.2015 απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας με την οποία τέθηκε σε αργία.
Ο Αχιλλέας Μπέος τέθηκε σε αργία λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου του 2011 και της αμετάκλητης παραπομπής του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, όπως είναι σύσταση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε απάτη κατ΄ επάγγελμα και συνήθεια, συμμετοχή σε παράνομα στοιχήματα κατ' εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε αυτό, δωροδοκία και δωροληψία και παράνομη βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: