Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Κύκλοι υπουργείου Άμυνας: «Περιμένουμε επεισόδιο με Τουρκία στην Κύπρο κατά την έναρξη των εξορύξεων φυσικού αερίου»

Copy & paste: http://newpost.gr
Την εκτίμηση πως είναι πιθανό να υπάρξει επεισόδιο με τη μορφή στρατιωτικής δραστηριότητας των τουρκικών δυνάμεων τον προσεχή Ιούνιο στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, λόγω της έναρξης εξόρυξης φυσικού αερίου από την Γαλλική Total, εκφράζουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ωστόσο όπως επισημαίνουν δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας καθώς οι ένοπλες δυνάμεις «είναι σε απόλυτη ετοιμότητα». Στο πλαίσιο έχουν αυξηθεί τα επίπεδα στρατιωτικής παρουσίας στα ελληνικά νησιά με το ποσοστό προσωπικού στις μονάδες να έχει αυξηθεί από το 17% στο 48%. «Οι έμπειροι τούρκοι πιλότοι έχουν αποστρατευτεί ή εκδιωχθεί και τώρα τα αεροσκάφη πιλοτάρουν πιτσιρικάδες που είναι φοβισμένοι και με ελάχιστη εμπειρία», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.
Ακόμα, υπογραμμίζουν πως κάποια από τα «δήθεν»-όπως τα χαρακτήρισαν- επεισόδια με παραβιάσεις εναέριου ή θαλάσσιου χώρου είναι σκηνοθετημένα και δεν έχουν συμβεί ποτέ, ενώ σημειώνουν ότι η ελληνική πλευρά προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τα διαβήματα μόνο στα «πραγματικά περιστατικά».
Τέλος οι κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξηγούν πως οι Νατοϊκές δυνάμεις που βρίσκονται στο Αιγαίο γίνονται μάρτυρες της τουρκικής προκλητικότητας και οι Διοικητές τους που προέρχονται από την Ευρώπη κάνουν σε καθημερινή βάση πολύ σκληρά «report».

Δεν υπάρχουν σχόλια: