Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Επίθεση με τραυματίες έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο. Συναγερμός στο Λονδίνο

Copy & paste: http://news.in.gr
Επίθεση με τραυματίες έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο, σε συναγερμό το Λονδίνο. Αστυνομικός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι έξω από το Κοινοβούλιο και ο δράστης δέχθηκε πυρά από την αστυνομία. 
Προσοχή σκληρές εικόνες:
8 φωτογραφίες
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και περιστατικό στη Γέφυρα του Γουεστμίνστερ, όπου όχημα παρέσυρε πεζούς. 
Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τους τραυματίες. Φωτογράφος του πρακτορείου Reuters αναφέρει ότι είδε τουλάχιστον τέσσερα άτομα ξαπλωμένα κοντά στο Κοινοβούλιο, αιμόφυρτα.
«Ο φερόμενος ως δράστης δέχθηκε πυρά της αστυνομίας και ένα ασθενοφόρο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη σκηνή για να μεταφέρει τα θύματα» είπε ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων.
«Υπάρχουν, επίσης, πληροφορίες και για άλλα βίαια περιστατικά στο Παλάτι του Γουεστμίνστερ, αλλά θα είναι λάθος να πω περισσότερες πληροφορίες πριν αυτό επιβεβαιωθεί από την αστυνομία» σημείωσε.
Το BBC σημειώνει ότι φέρεται να έχει απαγορευτεί η είσοδος και έξοδος από Κοινοβούλιο. Κλειστός και ο σταθμός του Μετρό στο Γουεστμίνστερ, μετά από εντολή της αστυνομίας.
Ο εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού σημειώνει ότι η Τερέζα Μέι είναι καλά στην υγεία της, ωστόσο αρνήθηκε να πει πού βρισκόταν η πρωθυπουργός την ώρα της επίθεσης.
Αξιωματούχος του Κοινοβουλίου ανέφερε νωρίτερα ότι δύο άτομα δέχθηκαν πυρά έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο, η πρόσβαση στο οποίο έχει αποκλειστεί. Αυτόπτης μάρτυρας κάνει λόγο για νοσοκομειακό ελικόπτερο που έφτασε στο σημείο.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν, επίσης, ότι είδαν άνδρα με μαχαίρι στα εδάφη του Παλατιού.
Η αστυνομία κάλεσε το προσωπικό του Κοινοβουλίου να παραμείνει στα γραφεία του. Η δημοσιογράφος του BBC Λόρα Κίνσμπεργκ είπε ότι βουλευτές άκουσαν «τρεις ή τέσσερις πυροβολισμούς».
Στο σημείο βρίσκονται ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες έχουν εισέλθει στο κτίριο του Κοινοβουλίου. Η Αστυνομία αναφέρει ότι το περιστατικό εξετάζεται ως περιστατικό όπου χρησιμοποιήθηκαν όπλα.
Στον λογαριασμό της στο Twitter, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου αναφέρει ότι έχει γνώση των πληροφοριών για «περιστατικό» στο Κοινοβούλιο.
Ανεστάλησαν οι εργασίες της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Αντιπροσώπων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: