Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Ρήξη στη Συσπείρωση, την παράταξη ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ

Copy & Paste by  • 
Δεν έγινε ακόμη γνωστό αλλά όπως όλα δείχνουν η παράταξη της “Συσπείρωσης” οδεύει σε διάσπαση. Η ρήξη έγινε μέσα σε πολύ έντονο κλίμα την περασμένη Τετάρτη και στο επίκεντρο ήταν βέβαια, η στάση των κυβερνητικών συνδικαλιστών σε ότι αφορά κυρίως στο θέμα του ΕΔΟΕΑΠ.
“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άδειασε την παράταξη ΣΥΡΙΖΑ” φέρεται να ήταν η ατάκα που ακούστηκε εν μέσω έντονων διαξιφισμών για τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα του ασφαλιστικού ταμείου υγείας και πρόνοιας των ΜΜΕ. Σε τρεις ημέρες πραγματοποιείται η γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ και στις 8-9 Ιουνίου γίνονται οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ. Η παράταξη της “Συσπείρωσης” στην οποία μέχρι και σήμερα μετείχαν και οι αποχωρήσαντες από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες ακούστηκαν χοντρές κατηγορίες ανάμεσα στα συνδικαλιστικά στελέχη. Οι διαφωνούντες με επικεφαλής τον Αντώνη Νταβανέλο, δήλωσαν πως ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δικαίωμα να κατέβει στις εκλογές με το όνομα της “Συσπείρωσης”, οι κομματικοί με επικεφαλής τον Δημητρη Στούμπο αλλά και τον Γιώργο Σαββίδη επέμεναν πως αυτό γίνεται.
Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση πράγματι άδειασε τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές στο ζήτημα του ΕΔΟΕΑΠ αφού έως και αυτές τις ημέρες επισκέπτονταν τον Τάσο Πετρόπουλο για να “παρακαλέσουν” να δοθεί άμεσα το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ. Δάνειο το οποίο συμφώνησαν η κυβερνητική παράταξη στην ΠΟΕΣΥ και η δεξιά παράταξη στην ΕΣΗΕΑ! Κι από εκεί που έλεγαν πως “δεν θα επιστρέψουν τα χρήματα”, τους ενημέρωσαν αρμοδίως πως το δάνειο θα …αργήσει. Μήνες θα χρειαστούν και φυσικά θα πρέπει να αποπληρωθεί μέχρι σέντς!
Το δεύτερο πρόβλημα της κυβερνητικής παράταξης είναι πως το δεξιο-ακροδεξιό μόρφωμα της ΕΣΗΕΑ έχει στόχο να κερδίσει την ΕΣΗΕΑ όπως έπραξε και στον ΕΔΟΕΑΠ για να προχωρήσει χωρίς πολλές αντιρρήσεις, η πλήρης πρόσδεση του κλάδου στις εντολές και στόχους των εργοδοτών και της διαπλοκής. Η παράταξη του δεξιού-ακροδεξιού μορφώματος με επικεφαλής την Μαρία Αντωνιάδου στην ΕΣΗΕΑ και τον Νίκο Καρούτζο στον ΕΔΟΕΑΠ είναι έτοιμη να προσφέρει γη και ύδωρ στην παλιά και νέα διαπλοκή, παραδίδοντας τους δημοσιογράφους και την ασφάλιση στο πιάτο των εργοδοτών.
Και αυτή η παράταξη ωστόσο έχει τα δικά της εσωπαραταξιακά προβλήματα καθώς στελέχη της, και εκλεγμένα, έχουν καταγγελθεί δημόσια για αντικαταστατικές ενέργειες. Κορυφαίο είναι το γεγονός της καταγγελίας από τρεις δημοσιογράφους, της γενικής γραμματέως του ΕΔΟΕΑΠ Αντζυς Σταθάτου ότι παρανόμως παραμένει μέλος του ΕΔΟΕΑΠ αφού πλέον δεν ασκεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου αλλά κατέχει ζαχαροπλαστείο για το οποίο έχει επιδοτηθεί!
Με βάση όλα τα παραπάνω και κυρίως με την ανησυχία των σφαλισμένων στον ΕΔΟΕΑΠ να έχει χτυπήσει κόκκινο, η γενική συνέλευση της Δευτέρας θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: