Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Η διαγραφή όσων βουλευτών-δημοσιογράφων υπερψηφίσουν την κατάργηση των ασφαλιστικών ταμείων συζητήθηκε σήμερα στην ΕΣΗΕΑ. Συνάντηση του δ.σ. με Στ. Θεοδωράκη και Β. Λεβέντη

Τη διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ όσων βουλευτών-δημοσιογράφων δώσουν θετική ψήφο στο έκτρωμα Κατρούγκαλου-Πετρόπουλου (που μεταξύ όλων των άλλων καταργεί και την αυτοτέλεια των δημοσιογραφικών ασφαλιστικών ταμείων) ζήτησαν οι συνταξιούχοι δημοσιογράφοι κατά τη σημερινή συγκέντρωση-συνάντηση που είχαν με το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ. 
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε νωρίτερα γιατί υπήρχαν προγραμματισμένα ραντεβού σχετικά με το ασφαλιστικό με τους προέδρους του "Ποτάμι", Σταύρο Θεοδωράκη και της "Ένωσης Κεντρώων", Βασίλη Λεβέντη και των Σταμάτη Νικολόπουλου (προέδρου), Νανάς Ντατουντάκη (γ.γ.) και Δημήτρη Τσαλαπάτη (α' αντιπροέδρου) από την ΕΣΗΕΑ. 
Όπως ειπώθηκε από το προεδρείο της Ένωσης, οι κινήσεις και οι επαφές του στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου που έχουν αποφασισθεί, εν' όψει της κατάθεσης του ασφαλιστικού ν/σ της κυβέρνησης, είναι εντατικές με κύριο άξονα την ανάγκη ευρύτερης κινητοποίησης και ενημέρωσης, ενώ και οι συναντήσεις στους χώρους δουλειάς είναι καθημερινές προκειμένου να αντιληφθούν όλοι οι συνάδελφοι ότι το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει ουσιαστικά την κατάργηση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων και της μισθωτής εργασίας, τη βάναυση προσβολή ατομικών δικαιωμάτων και την μετατροπή του συντάκτη σε έμπορο ή πλασιέ ειδήσεων. 
ΔΙΑΒΑΣTΕ ΕΔΩ: Με το Ασφαλιστικό θέλουν να τελειώσουν και τους δημοσιογράφους 
ΛΑΜΠΡΟΣ Θ. ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: