Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ο Μπόμπολας που δεν πληρώνει, η ΕΣΗΕΑ που τον κοιτάζει…

Copy & Paste by  • 
Εθνος-2-2016ΠληρωμέςΣχεδόν πριν δυο μήνες, στις αρχές Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι του “Έθνους” του κ. Φώτη Μπόμπολα, ιδιοκτήτη και στο Mega και σε πλειάδα άλλων εταιρειών μουσικής, εκτυπώσεων και παραγωγής, διαμαρτυρήθηκαν για τις καθυστερήσεις μισθών. Στο “Έθνος” και “Ημερησία” ανέβηκε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για να ληφθεί απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις. Μετά από αυτή την απόφαση, στο ΔΣ της Ένωσης κατατέθηκε η “δέσμευση” της διοίκησης του “Έθνους”. Ότι δηλαδή θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι δυο φορές το μήνα και θα παρουσιαστεί χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των καθυστερούμενων από τον Δεκέμβριο του 2015, μισθών. Όσο τους είδατε εσείς άλλο τόσο τους είδαν και οι εργαζόμενοι.
Κανένα χρονοδιάγραμμα, καμία πληρωμή. Βρισκόμαστε στο τέλος του Μαρτίου και οι εργαζόμενοι έλαβαν έναντι(!) του μισθού τους του περασμένου Δεκεμβρίου.
Στους 3,5 λοιπόν μήνες ανέβηκε η καθυστέρηση των μισθών στο συγκρότημα Μπόμπολα. Του ιδιοκτήτη που “παίζει” τα μεγάλα παιχνίδια και κάνει τα μεγάλα deal στην οικονομία…Αλλά έχει τους εργαζόμενους του σε ένα από τα κυρίαρχα μέσα των ποικίλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της οικογένειας Μπόμπολα, απλήρωτους.
Να μην έχουν να πληρώσουν το εισιτήριο για να ανέβουν να δουλέψουν, να μην έχουν να πληρώσουν το νοίκι τους… Τρομερός επιχειρηματίας που θέλει να συζητά και με τους ισχυρούς και να συζητά αν θα είναι ο ΔΟΛ και ο Στ. Ψυχάρης στο παιχνίδι των ΜΜΕ την επόμενη ημέρα…
Την ίδια ώρα υπάρχει και κάθεται στα συρτάρια η απόφαση της ΕΣΗΕΑ για προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων στο συγκρότημα. Έτσι έλεγε η απόφαση του Δ.Σ. Αν οι εκδότης δεν υλοποιήσει τη δέσμευσή του, το συνδικαλιστικό όργανο, χωρίς άλλη βέβαια γενική συνέλευση, θα ενεγοποίηση την απεργία. Όσο την είδατε εσείς άλλο τόσο την είδαν και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Εκτός αν κάποιος από το “Έθνος” λέει στην ΕΣΗΕΑ να μην προχωρήσει σε απεργίες… Αλλά είναι αυτό δυνατόν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: