Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Βερολίνο: Εκτός συμφωνίας με Τουρκία οι πρόσφυγες που είναι ήδη στην Ελλάδα. Επανεισδοχή για όσους φθάσουν μετά

Copy & Paste: http://news.in.gr
Βερολίνο: Εκτός συμφωνίας με Τουρκία οι πρόσφυγες που είναι ήδη στην ΕλλάδαΒερολίνο, Γερμανία
Δεν αφορά τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται ήδη σε ευρωπαϊκό έδαφος το σχέδιο συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας επιβεβαιώνει το Βερολίνο διά στόματος του Στέφεν Ζάιμπερτ, επισημαίνοντας ότι η τουρκική πρόταση επανεισδοχής θα αφορά όσους έλθουν στην Ελλάδα μετά τη συμφωνία -εξ ου και το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εστιάσει στη στήριξη προς την Αθήνα «για να μπορεί να προσφερθεί σε σε αυτούς τους ανθρώπους ανθρώπινη στέγαση και παραμονή στην Ελλάδα».
Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε την Παρασκευή ότι η η τουρκική πρόταση θα τεθεί σε ισχύ από τη στιγμή που θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, ενώ θα αφορά τους ανθρώπους οι οποίοι θα φθάνουν από την στιγμή αυτή και έπειτα στην Ελλάδα.
«Δεν θέλω να προκαταλάβω το αποτέλεσμα των συζητήσεων. Υπάρχει μία πολύ περιεκτική τουρκική πρόταση, επί της οποίας συζητούνται τα διάφορα σημεία και αυτή θα ισχύει, λογικά, από τη στιγμή που θα υπάρχει ευρωπαϊκή και τουρκική απόφαση» δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ την Παρασκευή.
Απαντώντας σε ερώτηση εάν, από την στιγμή που θα ισχύει η συμφωνία όσοι βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος μπορούν να ελπίζουν σε κάποια «ειδική ρύθμιση» όσον αφορά την διαδικασία ασύλου, δήλωσε: «Πρόθεση τουλάχιστον της τουρκικής πρότασης -της οποίας τα βασικά σημεία έχουμε χαιρετίσει- ήταν, η λύση να ισχύει από την στιγμή που θα έχει αποφασιστεί και για τους ανθρώπους οι οποίοι από τότε ξεκινούν παρανόμως από την Τουρκία με κατεύθυνση τα ελληνικά νησιά». 
Για τον λόγο αυτό, προσέθεσε, στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποτέλεσε «μεγάλο θέμα» η στήριξη της Ελλάδας, «με στόχο να μπορεί να προσφερθεί σε αυτούς τους ανθρώπους ανθρώπινη στέγαση και παραμονή στην Ελλάδα». Αυτό το ζήτημα, σημείωσε, θα απασχολήσει και το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: