Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Διεκόπη με παρέμβαση λιμενεργατών η συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΛΠ. Τι επρόκειτο να συζητηθεί

Copy & Paste: http://news.in.gr
Διεκόπη με παρέμβαση λιμενεργατών η συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΛΠΠειραιάς
Αναβλήθηκε -μετά από παρέμβαση λιμενεργατών- η συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΛΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα εργαζομένων μπήκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης στην αίθουσα και ζήτησε την διακοπή της συνεδρίασης, λέγοντας πως όσο δεν τίθενται προς συζήτηση τα θέματα που τους απασχολούν δεν θα συνεχιστεί η συζήτηση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση.
Το ΔΣ του ΟΛΠ επρόκειτο να συζητήσει τη νέα τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ, την εκλογή νέου μέλους μετά την παραίτηση του Σταμάτη Κοιλάκου για προσωπικούς λόγους, αλλά και  αλλαγές στο καταστατικό της εταιρείας.
Οι αλλαγές στο καταστατικό της εταιρείας αφορούν την τροποποίηση των άρθρων 7,8,9 και 10 και στα οποία αναφέρονται στη συγκρότηση των μελών του ΔΣ στις αρμοδιότητές του και στη λήψη αποφάσεων.
Επίσης αναμένονταν να εγκριθεί η διενέργεια ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση πώληση και απομάκρυνση από το λιμάνι του Πειραιά του επιβατηγού οχηματαγωγού «Παναγία Τήνου» που βρίσκεται στην περιοχή αρμοδιότητα του Οργανισμού αλλά και τους όρους της σχετικής διακήρυξης. Επίσης θα εξεταστούν αιτήματα του δήμου Περάματος και άλλα.
Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΟΛΠ εναντίον του δήμου.
«Μετά από αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που υποχρεώνουν τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς να καταβάλει οφειλόμενα δημοτικά τέλη προηγούμενων ετών, και την άρνηση του ΟΛΠ να τις εφαρμόσει, ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας προχώρησε στη δέσμευση 6.500.000 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ΟΛΠ. Τα ασφαλιστικά μέτρα του ΟΛΠ στρέφονταν εναντίον της δέσμευσης των καταθέσεων του» αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Ο Δήμος προσθέτει επίσης ότι «είναι σαφές ότι μετά και τη νέα δικαστική δικαίωση του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας ανοίγει ο δρόμος για να πληρώσει επιτέλους ο ΟΛΠ τα οφειλόμενα του στην πόλη μας -που είναι πολύ περισσότερα από όσα έχουν επιδικαστεί.»
Σημειώνεται ότι στη νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ καμία δημοτική αρχή η υποδιαίρεση αυτής δεν θα έχει την εξουσία ή το δικαίωμα να επιβάλλει ανταποδοτικά τέλη σε σχέση με τις περιοχές που περιλαμβάνονται εντός των παραχωρούμενων περιουσιακών στοιχείων.
Σύμφωνα με το άρθρο 2.6 ο ΟΛΠ θα έχει την αποκλειστική ευθύνη και υποχρέωση με δική του δαπάνη να μεριμνά για τον φωτισμό όλων των δημοσίων προσβάσιμων χώρων  καθώς και για την αποκομιδή απορριμάτων και αποβλήτων εντός της περιοχής που περιλαμβάνει τα στοιχεία της παραχώρησης εντός του λιμανιού του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: