Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ-17 Απριλίου 2011-"Συναντήσεις" ΕΡΤ/ΕΤ-1 (2007)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
Στο συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ» ο Λευτέρης Παπαδόπουλος συνομιλεί με τον ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ. Ο γνωστός μουσικός και ερμηνευτής μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη, αναφέρεται στο οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε και στα αίτια που τον ώθησαν να ασχοληθεί με τη μουσική.
Εξιστορώντας τη μουσική του διαδρομή, ο Ν. Παπάζογλου θυμάται τα πρώτα του μουσικά βήματα, τη συμμετοχή του σε γυμνασιακά συγκροτήματα αλλά και στους «Ολύμπιανς», με αναφορές και στις κοινωνικές συνθήκες της τότε εποχής. Επίσης, την περίοδο που ήταν στο Άαχεν της Γερμανίας με το συγκρότημα «Ζηλωτής». Αφηγείται το πώς στήθηκε το ιστορικό στούντιο «ΑΓΡΟΤΙΚΟΝ» όπου ηχογραφήθηκε ο δίσκος «Η εκδίκηση της γυφτιάς» (1978) και το οποίο βοήθησε να αναδειχθούν νέοι καλλιτέχνες των αρχών του ’90. Κάνει λόγο για την περίοδο συνεργασίας του με τον Ν. Ξυδάκη και τον Μ. Ρασούλη με σημεία αναφοράς, την παράσταση του Διονύση Σαββόπουλου «Αχαρνής» και τον μουσικό δίσκο «Τα Δήθεν». Μεταξύ άλλων, αφηγείται πώς δημιουργήθηκε το τραγούδι «Αύγουστος» και με ποιά αφορμή το έγραψε.
Τέλος, κάνει λόγο για το είδος της μουσικής που υπηρετεί, για την προτίμησή του στις συναυλίες, για την πορεία του ελληνικού τραγουδιού και τη νέα γενιά καλλιτεχνών. Ταυτόχρονα, αναδεικνύονται στοιχεία του χαρακτήρα του, όπως και η μεγάλη αγάπη του για τη θάλασσα.
Σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής, παρεμβάλλονται αποσπάσματα από εμφανίσεις του Ν. Παπάζογλου και ακούγονται τα σημαντικότερα τραγούδια του. Προβάλλεται επίσης, αρχειακό φωτογραφικό υλικό. 
Έτος παραγωγής:2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια: