Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Μεγάλες υλικές ζημιές στη Λέσβο από τον ισχυρό σεισμό. Αισθητός μέχρι την Αθήνα

Copy & Paste: http://news.in.gr
Αθήνα
 
Μεγάλες υλικές ζημιές στη Λέσβο από τον ισχυρό σεισμόΣπίτια κατέρρευσαν, δρόμοι έκλεισαν και τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε χωριά της Λέσβου μετά τον ισχυρό σεισμό, μεγέθους τουλάχιστον 6,1 βαθμών, που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 15 χιλιόμετρα νότια του νησιού, κοντά στην Χίο και τα τουρκικά παράλια. Μια γυναίκα εγκλωβίστηκε στο χωριό Βρίσα, όπου οι ζημιές είναι εκτεταμμένες. Ο σύζυγός της, ο οποίος πρόλαβε να εγκαταλείψει το σπίτι, είναι ένας από τους τρεις ελαφρά τραυματίες του χωριού.Μεγάλες υλικές ζημιές και στο Πλωμάρι, όπου ο κεντρικός δρόμος έκλεισε από κατολίσθηση. Ζημιές αναφέρθηκαν και στην Χίο και τα τουρκικά παράλια.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου Μανώλη Αρμενάκα, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης - Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα. Στο Πλωμάρει κατέρρευσε και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα.
Μεγάλες ζημιές αναφέρονται στο χωριό Βρίσα του Πολιχνίτου στη νότια Λέσβο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταρρεύσει πολλά σπίτια.
Ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.
Μικρές ζημιές έχουν αναφερθεί στην πόλη της Χίου και στο χωριό Κάμπος, ανέφερε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.
Υλικές ζημιές καταγράφηκαν και στα παράλια της Τουρκίας, από όπου η τουρκική τηλεόραση μεταδίδει εικόνες αναστάτωσης των κατοίκων.
Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση συνέβη στις 15.28. Είχε μέγεθος 6,1 βαθμών και μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιόμετρα.
Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο υπολογίζει το μέγεθος του σεισμού στους 6,3 βαθμούς. Το επίκεντρο βρισκόταν 14 χιλιόμετρα νότια του Πλωμαρίου στη Λέσβο, 36 χιλιόμετρα από την πόλη της Μυτιλήνης και 85 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σμύρνης.
Λίγα λεπτά μετά την πρώτη δόνηση ακολούθησαν ακόμα δύο αλλά πιο ασθενείς, μεγέθους 4,9 βαθμών.
Στη Μυτιλήνη μεταβαίνει με ελικόπτερο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Μαζί του είναι ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μηχανικοί και ομάδα της ΕΜΑΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: