Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Επιθέσεις χρυσαυγιτών κατά φωτορεπόρτερ κατήγγειλε ο πρόεδρός τους στη δίκη της ναζιστικής ΧΑ

Copy & Paste: http://mignatiou.com
Ο Μάριος Λώλος εξετάζεται ως μαρτυρας στην δίκη της «Χρυσής Αυγής» , Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017. Συνεχίζεται στις γυναίκειες φυλακές Κορυδαλλού με την εξέταση μαρτύρων η δίκη της Χρυσης Αυγής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
Ο Μάριος Λώλος εξετάζεται ως μάρτυρας
στην δίκη της «Χρυσής Αυγής»,
 Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
Με την κατάθεση του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Μάριου Λώλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκαν τρεις συνάδελφοί του από χρυσαυγίτες, έξω από το Εφετείο Αθήνας τον Ιούλιο του 2014, οπότε είχαν μεταχθεί στην Εφέτη Ανακρίτρια ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής. 
Ο μάρτυρας τόνισε πως επρόκειτο για μία αναίτια επίθεση, καθώς κανείς από την πλευρά των κατηγορουμένων δεν ζήτησε να μην ληφθούν φωτογραφίες: «Οι δημοσιογράφοι έχουμε στόχο να είμαστε απαρατήρητοι. Δεν επεμβαίνουμε». Ο κ. Λώλος τόνισε πως η αστυνομία εκείνη την ημέρα «δεν έκανε καμία ενέργεια για να προστατεύσει τους συναδέλφους». Επίσης αναφέρθηκε και στην επίθεση του Ηλία Κασσιδιάρη σε βάρος μελών τηλεοπτικών συνεργείων στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την οποία ο κ. Λώλος ερμήνευσε ως κίνηση του κατηγορούμενου βουλευτή προς τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής: «Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι ήθελε να δώσει μήνυμα προς τους οπαδούς της ΧΑ κατά την έξοδό του, ότι “Είμαστε εδώ δυνατοί”». 
Ο μάρτυρας αφού επισήμανε ότι «η Χρυσή Αυγή είναι μια οργάνωση με την οποία διαφωνώ αξιακά, ανθρώπινα», συμπλήρωσε πως ο ίδιος έχει δεχθεί επιθέσεις ή προπηλακισμούς μόνο από χρυσαυγίτες και ΜΑΤ: «Έχω κάνει εγχείρηση στο κρανίο μου. Πήγα σε πολέμους, και πήγα να πεθάνω στο Σύνταγμα», είπε. 
Όπως κατέθεσε ο κ. Λώλος βρέθηκε πολλές φορές και σε άλλα περιστατικά με ξυλοδαρμούς προσφύγων και μεταναστών, όπως στον Άγιο Παντελεήμονα το 2009, τα οποία είχε καλύψει, και έκανε λόγο για πίεση που δεχόταν από τους «υποτιθέμενους αγανακτισμένους πολίτες», αναφερόμενος συγκεκριμένα στην «κυρία Σκορδέλη που με φωτογράφιζε με το κινητό. Δεν την θεωρώ αγανακτισμένη πολίτη». 
Τη δίκη της ΧΑ παρακολούθησαν σήμερα οι ευρωβουλευτές Άντζελα Βαλίνα από την Ισπανία και ο Γερμανός Χέλμουτ Σόλτς, μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου GUE/NGL, οι οποίοι τη χαρακτήρισαν ως σημαντική υπόθεση για την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη. 
Οι δύο εκπρόσωποι της προοδευτικής συμμαχίας του Ευρωκοινοβουλίου, που συνοδεύονταν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη, επισκέφθηκαν την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα όπου διεξήχθη η σημερινή δικάσιμος προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη της δίκης, μετά από πρωτοβουλία που έλαβε για την υπόθεση η κοινοβουλευτική ομάδα GUE/NGL. 
Και οι δύο ευρωβουλευτές σε δηλώσεις τους χαρακτήρισαν λυπηρό το γεγονός πως δεν υπάρχουν κατάλληλα μέσα για την διεξαγωγή μιας τέτοιας δίκης, την οποία –τόνισαν- πως θεωρούν ιδιαίτερης σημασίας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Μάλιστα εξέφρασαν την έκπληξη τους ότι μία τόσο σημαντική ιστορικά υπόθεση δεν βιντεοσκοπείται και δεν ηχογραφούνται τα πρακτικά. 
Τόσο η Ισπανίδα ευρωβουλευτής όσο και ο Γερμανός συνάδελφος της επισήμαναν ότι η δίκη για την υπόθεση πρέπει να είναι προσβάσιμη και ανοικτή στο κοινό ώστε οι πολίτες να έχουν την δυνατότητα να αποκτούν από μόνοι τους μία εικόνα της διαδικασίας που διεξάγεται ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. 
Και ο κ. Ξυδάκης σε δηλώσεις του υπογράμμισε την ανάγκη η δίκη της Χρυσής Αυγής να διεξάγεται στο Μέγαρο του Εφετείο της Αθήνας και πουθενά αλλού, προκειμένου οι πολίτες να ασχοληθούν πιο στενά με την υπόθεση. 
30/06/2017 17:20 ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: