Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ: ΜΕΛΙΝΑ-ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 1990

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ: Τον Οκτώβριο του 1990 η ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ αποφασίζει να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο, ίσως, όνειρο της ζωής της. Να εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων, όπως ο αγαπημένος της παππούς ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ, αλλά και να προσφέρει στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, στην πρωτεύουσα της ΕΛΛΑΔΑΣ της. Παρά το γεγονός ότι υπήρξε (για πρώτη φορά) επίσημη συνεργασία και υποστήριξη στο πρόσωπό της από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝασπισμό (ΚΚΕ-ΕΑΡ), αλλά και από τη ΔΗΑΝΑ του ΚΩΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, στο δημαρχιακό θώκο εξελέγη ο οραματιστής (και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ) ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, με την υποστήριξη της ΝΔ.
Στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα συνέβαλε αποφασιστικά το κλίμα εχθρότητας μεταξύ των δύο κύριων πολιτικών χώρων που είχε προηγηθεί με το σκάνδαλο ΚΟΣΚΩΤΑ, όπως και οι "ήξεις-αφίξεις" της τότε ΕΑΡ των ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΥΡΚΟΥ και ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ.  
Επίσης, οφείλω να καταθέσω (για πρώτη φορά) την μαρτυρία μου, οφείλοντας το στη μνήμη της, αφού συμμετείχα στην εκστρατεία από το γραφείο τύπου της ΜΕΛΙΝΑΣ: 
1ον: Τα μόνα ηγετικά στελέχη από πλευράς ΠΑΣΟΚ που καθημερινά βρίσκονταν στο πλευρό της ΜΕΛΙΝΑΣ και συνέβαλαν αποφασιστικά στον αγώνα της, ήταν τα τότε μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ και ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ και η πλήρης απουσία του (επίσης μέλους) ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ, ο οποίος είχε αρνηθεί να συμβάλει ακόμη και οικονομικά στην προεκλογική εκστρατεία.
2ον: Αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της ήττας και με κλάματα στα μάτια, απευθυνόμενη στη ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΛΙΩΤΗ η ΜΕΛΙΝΑ της είπε: "ΜΕ ΠΡΟΔΩΣΑΝΕ...", για να της απαντήσει η σύζυγος του ΛΑΛΙΩΤΗ: "ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ;".  "ΟΧI ΦΥΣΙΚΑΙ, ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΠΡΟΔΩΣΑΝΕ.  ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ".
Πρόκειται για κάποια από τα τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ του συνδυασμού "Αθήνα-ΜΕΛΙΝΑ" που προβλήθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο, υπό την ευθύνη του διάσημου Γάλλου διαφημιστή, ΖΑΚ ΣΕΓΚΕΛΑ, οποίος (κατά γενική ομολογία( "χαντάκωσε" την ΜΕΛΙΝΑ, αδυνατώντας να αντιληφθεί τις ιδιαιτερότητες μιας ελληνικής προεκλογικής εκστρατείας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: