Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΑΝΔΡΕΑΣ "ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ" 26/6/1996-1ο Μέρος MEGA

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ: Τρεις ημέρες μετά τα χαράματα της 23ης Ιουνίου 1996, όταν οι Έλληνες πληροφορήθηκαν το θάνατο του μεγάλου ηγέτη, έχει έρθει η ώρα του τελευταίου ΑΝΤΙΟ στον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Το μεσημέρι της 26ης Ιουνίου πολίτες κάθε ηλικίας ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας για να συνοδεύσουν τον εμπνευστή της ΑΛΛΑΓΗΣ στην τελευταία του κατοικία, στο Α' Κοιμητήριο Αθηνών όπου εκτυλίσσονται σκηνές θρήνου από τους οπαδούς του.
Νωρίτερα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών τελείται η νεκρώσιμος ακολουθία χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Σεραφείμ και παρουσία σύσσωμης της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, διεθνών προσωπικοτήτων και της οικογένειας Παπανδρέου.
Ακολουθούν οι επικήδειοι λόγοι του τότε πρωθυπουργού, ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ και του προέδρου της Βουλής, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ, η μισή ομιλία του οποίου προβάλλεται σε αυτό το 1ο Μέρος σε πλάνα από το MEGA CHANNEL και σχολιασμό από το ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ από το studio του σταθμού.
Στο 2ο Μέρος το υπόλοιπο του επικηδείου του προέδρου της Βουλής, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ, όπως επίσης του γραμματέα της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, ΚΩΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ, του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ΠΙΕΡ ΜΩΡΟΥΑ, του υπουργού Εσωτερικών, ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, των προέδρων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΕΒΕΡΤ (ΝΔ), ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ (ΠΟΛ.ΑΝ.), της γραμματέως της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, του προέδρου του ΣΥΝασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, ΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, του  ΣΤΑΝΛΕΫ ΣΕΪΝΜΠΟΥΡ (καθηγητή Πανεπιστημίου Μπέρκλεϋ) και του γιου του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ("πατέρα, άκουσες τα νέα;")

Δεν υπάρχουν σχόλια: