Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Copy & Pastehttp://peiratikoreportaz.blogspot.gr Popi Christodoulidou
Φωτογραφία της Popi Christodoulidou.
16 λεπτά  Από το fb
Αύριο, στις 11 το πρωί, στην ΠΟΕΣΥ συνεδριάζει διευρυμένο το Διασωματειακό- και με την συμμετοχή των Περιφερειακών Ενώσεων και στις 3 το μεσημέρι συνεδριάζει ως Απεργιακή Επιτροπή, το Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. 
Σε αυτόν τον αγώνα κανένας δεν περισσεύει και κανένας δεν έχει δικαίωμα να μεταφέρει απατηλές υποσχέσεις, κυβερνητικές ή άλλες.
Εδώ, όπως έλεγε και ο αείμνηστος κομμουνιστής, δάσκαλος μας αγαπημένος και μεγάλος ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ και ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, Νίκος Καραντηνός κινδυνεύουν τα ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ. Τα Ταμεία μας. Οι ΣΣΕ , η ίδια μας η ζωή. Ο ...αγχωμένος αέρας, που αναπνέουμε με πολλή σκληρή δουλειά, πολλά χρόνια τώρα, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Όσοι νέοι τρέχουν όλο το 24ωρο με κουράγιο και αγάπη για αυτή την δουλειά, πρέπει να πάρουν από μας κάτι για να το δώσουν κι αυτοί με την σειρά τους στις νέες γενιές, ως ιερή παρακαταθήκη.

Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
Τα χοντρά πορτοφόλια των ανθρώπων του Τύπου , ξεχάστε τα αγαπητοί φίλοι.
Μεροκάματο χαμηλό, του τρόμου, της πίεσης, της ισχυρής φόρτισης, της καταπίεσης, του τρεξίματος χωρίς ωράρια , αργίες ΣΚ ή ρεπό. Μια ζωή αφιερωμένη στην ενημέρωση του πολίτη όσοι με συνέπεια δεν πρόδωσαν ποτέ τον λαό. 

Κι είμαστε οι πολλοί. Να είστε βέβαιοι για αυτό.
Για αυτό, στις πλάτες μας δεν θα παίξει κανένας υπουργός, καμιά κυβέρνηση καμιά οργανωμένη ντόπια ή ξένη διαπλοκή τα βρόμικα της παιχνίδια. 
Μας δίνουν το περίστροφο και μια θηλιά. Και μας λένε: "Αυτοπυροβοληθείτε". Η "κρεμαστείτε από το σχοινί" . Σας "σκοτώνουμε", γιατί θέλουμε ελεγχόμενη πληροφόρηση, μα απολύτως ελεγχόμενη, διαπλοκή, διαφθορά, εργοδότες βαθύπλουτους και ανεξέλεγκτους , να φοροδιαφεύγουν, να πετάνε στο δρόμο τους εργαζόμενους και να μην πληρώνουν ποτέ.
Και κράτος, που ουδέποτε έχει συνεισφέρει ούτε μία δεκάρα για τα Ταμεία μας. Ούτε δεκάρα τσακιστή. 
Εδώ, αποφασίζεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Αλλά, με ψυχραιμία, 
σχέδιο , τα χέρια καθαρά, πάνω στο τραπέζι , ανοιχτά, έντιμα, λεβέντικα και δίχως υπεκφυγές και πολιτικάντικες ιστορίες για αγρίους...
Όποιος δεν τολμά, όποιος δεν θέλει και δεν μπορεί, να αποσυρθεί τώρα. 
Όποιος όμως μείνει θα αγωνιστεί , δίνοντας σε αυτόν τον αγώνα την ψυχή του. Γιατί τα λάθη, τα..."δεν κατάλαβα", τα..."δεν περίμενα ό,τι το εννοούσαν" , τα παραμυθάκια των παλιών, " μα εμείς είμαστε οι... καλύτεροι και θα εξαιρεθούμε" δεν περνάνε. Τέλος χρόνου.
Από την θέση, που μου αναλογεί και με όσες δυνάμεις έχω ακόμα, μαζί με όλους τους συναδέλφους, 
κοιτώντας τους , και κοιτώντας σας, όμως στα μάτια, όλους, έναν ολόκληρο κλάδο, που μαζί του μάτωσα πολλές δεκαετίες, θα ενώσω την φωνή και την οργή μου και θα βοηθήσω, όπου και όπως μπορώ. 
Την Τετάρτη έχουμε 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ και συγκέντρωση από την ΠΟΕΣΥ. 
Ευχαριστώ με συγκίνηση αληθινή και μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου τους συναδέλφους, Κατσαμά, Ντελέζο , Γκρίμπα, που άντεξαν σήμερα. Ευχαριστώ ακόμα τους συναδέλφους, μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που ήταν εκεί και συνεισφέρανε, ο καθένας από την δική του σκοπιά, ζητώντας, όμως απεργία διαρκείας από την Πέμπτη.( ο συνάδελφος της "Δημοσιογραφικής Συνεργασίας" δεν ήταν και τόσο ξεκάθαρος σε αυτό το θέμα, αλλά δεν πειράζει). Αυτό εννοούσε, θέλω να πιστεύω και αυτός.
Θα δώσουμε τα χέρια, όπως και έγινε και σε συναδέλφους, με τους οποίους μας χωρίζει πιθανόν άβυσσος. 
Η προεδρεύουσα, Νανά Νταουντάκη προσπάθησε για αυτό πολύ. Όμως, βοήθησαν πολύ σε αυτή την πραγματικά δύσκολη Κυριακή και προσωπικά τους ευχαριστώ και οι συνάδελφοι, Τσαλαπάτης. Φιλιππάκης,Κυρίτσης, Νικολόπουλος,Αντωνιάδου, Χαιμαντά, Μηλιώνης.( κάποιοι δούλευαν και δεν μπορώ να τους παρεξηγήσω. Παρότι, θαρρώ, πως, αυτές τις μέρες δεν πρέπει να λείπει ουδείς εκλεγμένος).
Πολλά μας χωρίζουν ίσως με κάποιους και κάποιες. Αλλά δεν σταματώ σε αυτά. Όχι τώρα.
Και αύριο πρέπει σε αυτόν τον αγώνα να είμαστε όλοι μαζί.
Να βοηθήσουμε όλοι.
Όσο γρηγορότερα το κατανοήσουμε αυτό, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να πετύχουμε.( στα παιδιά, στα σάιτ, που δεν είναι μέλη σε κάποια από τις Ενώσεις,
ζητώ προσωπικά συγνώμη για αυτό. Άλλωστε κι εμείς κοιτάγαμε ορισμένοι κάποτε την πόρτα της ΕΣΗΕΑ με κιάλια. Γιατί; Ευθύνες υπάρχουν. Όμως, μην μπείτε απέναντι. Γιατί φταίμε. Το παραδεχόμαστε. Και θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό. Και μην ξεχάσουμε ότι δεν ζητάμε εξαιρέσεις. Ζητάμε να μην μας εξαφανίσουν έναν ολόκληρο κλάδο. Από τον εφημεριδοπώλη, τον περιπτεριούχο, τον λιθογράφο μέχρι τον διορθωτή, τον τεχνικό, τον υπάλληλο,τον φωτορεπόρτερ, τον τεχνικό ραδιοφώνου και τηλεόρασης, τον δημοσιογράφο. Έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος. Ο καθένας από το δικό του μετερίζι προσφέρει. Πόσες ζωές δεν χάθηκαν πολύ νωρίς και πολύ-πολύ άδικα σε αυτό το μεροκάματο.... 
Κουράστηκα...σήμερα.
Συγνώμη για την πολυλογία. Νομίζω ότι όφειλα να σας πω κάποια πράγματα. Επίσης, η διοίκηση της ΠΟΕΣΥ έχει ζητήσει συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων και έχει καλέσει αύριο το απόγευμα στην ΕΣΗΕΑ όλους τους δημοσιογράφους βουλευτές. Μία λέξη ακόμα.
Όσο ανασαίνουμε: Ποτέ!
Υ.Γ Ευχαριστώ πολύ και την συνάδελφο, Ελένη Ανδριανού, αναπληρωματικό μέλος του ΠΠΣ για την πολύτιμη βοήθεια της. Και το τακτικό μέλος του ΠΠΣ,Κ.Κορέλη...Αν ξεχνάω κάποιον τώρα, θα επανορθώσω.,.. Τον Γιάννη Αγγέλη ξέχασα ρε παιδιά, αλλά αυτός δεν με παρεξηγεί, έτσι κι αλλιώς...Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα παιδιά που εργάζονται στην ΠΟΕΣΥ και στην ΕΣΗΕΑ και ήταν σήμερα εκεί για όλους μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: