Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΕΣΥ: Φόρος τιμής στον Κώστα Νίτσο

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: Πάντα ΠΡΩΤΟΠΌΡΟΙ 
ο Κ. Νίτσος, μαζί με τον αείμνηστο Ν. Καραντηνό
 στην πρωτοφανή σε συμμετοχή κινητοποίηση των ανθρώπων του τύπου
(ακριβώς πριν από 8 χρόνια 27/11/2007, όταν και τότε
η κυβέρνηση Κ.Καραμανλή επιχειρούσε να "βάλει χέρι
" στα ταμεία μας
με πρόσχημα την ..."ασφαλιστική μεταρρύθμιση").
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ  αποτίνει φόρο τιμής στον  δημοσιογράφο, πνευματικό άνθρωπο και αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Κώστα Νίτσο, που έφυγε από τη ζωή χθες το πρωί σε ηλικία 95 ετών και εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
Ο βετεράνος συνάδελφος, πέραν της πολύχρονης δημοσιογραφικής του δραστηριότητας, πήρε  μέρος στην Εθνική Αντίσταση - ενώ παράλληλα εργαζόταν στην εφημερίδα «Εμπρός» - και ήταν ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος, μέχρι το τέλος της ζωής του, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Υπήρξε ένας πολυτάλαντος άνθρωπος που συνδύασε τη λογιοσύνη με τη δημοσιογραφία και έθεσε την πένα του στην υπηρεσία του λαού και των αγώνων του.
Μετά τον πόλεμο εργάστηκε στα «Νέα», επί πολλές δεκαετίες ως διευθυντής τους. Ήταν επίσης διευθυντής του ιστορικού απεργιακού φύλου της  ΕΣΗΕΑ «Αδέσμευτη Γνώμη», που κυκλοφόρησε στη μεγάλη απεργία των δημοσιογράφων το 1975. 
Ο Κώστας Νίτσος είχε εκδώσει  το «Θέατρο», το κατά γενική ομολογία καλύτερο περιοδικό του είδους στην Ευρώπη, έχοντας αναδείξει τους πιο σημαντικούς από τους νέους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς. Ταυτόχρονα,  διετέλεσε διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. 
Πάντοτε ενεργός και σε εγρήγορση, αφού οι δημοσιογράφοι δεν αποστρατεύονται, με καθημερινή παρουσία στο γραφείο του Συνδέσμου ήταν συνεχώς στο πλευρό μας, μαχητικά πρωτοπόρος και εμψυχωτής στους συνδικαλιστικούς αγώνες. Θα τον νοιώθουμε διαρκώς δίπλα μας. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: