Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ !

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Τώρα είναι η ώρα για γενικό ξεσηκωμό !
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιχειρεί μέσα από τον προϋπολογισμό του 2016 να οριστικοποιήσει το τέλος των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Μειώνει ακόμα περισσότερο τις κύριες συντάξεις, τσακίζει, μέχρι εξαφάνισης, τις επικουρικές, βάζει μαχαίρι στα κονδύλια για την Υγεία - Πρόνοια, την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους. Ανεβάζει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, με μέτρα που θα εξειδικεύσει μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Ολα τα παραπάνω αποτελούν έκφραση της γενικευμένης ταξικής επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στην εργατική τάξη στο σύνολό της.
Ταυτόχρονα, πυκνώνουν οι φήμες ότι ο ΕΔΟΕΑΠ οδηγείται σε στάση πληρωμών - ήδη οι εργαζόμενοι σ' αυτόν έλαβαν μέρος μόνο του μισθού τους -
με στόχο σε σύντομο χρονικό διάστημα να μεταλλαχθεί σε Επαγγελματικό Ταμείο που θα καλύπτει μόνο τους εν ενεργεία εργαζόμενους στα βασικά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Συνταξιούχοι και άνεργοι, στον Καιάδα!
Οι πλειοψηφίες των Ενώσεων και των Ταμείων, με επικεφαλής το Προεδρείο της ΠΟΕΣΥ, στοχοπροσηλωμένες στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών, καθώς και των «μνημονιακών δεσμεύσεων» όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, που, με αφοσίωση υπηρετούν τον ευρωμονόδρομο, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, αφού σήκωσαν την «παντιέρα» του «νυν υπέρ πάντων αγώνα», οδηγούν χωρίς καμιά εξουσιοδότηση τον κλάδο σε «κοινωνικό διάλογο».
Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι τέτοιου είδους «διάλογοι» πάντα αποβαίνουν σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων.
Η μόνη πραγματική διέξοδος περιλαμβάνεται στις προτάσεις του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ που διαχρονικά υποστηρίξαμε με συνέπεια:
  • Να εμποδίσουμε την ενοποίηση των παροχών και των συντάξεων προς τα κάτω.
  • Να πούμε από τώρα ΟΧΙ σε όποιον σχεδιασμό για μετάλλαξη του ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Ταμείο.
  • Να ανακληθούν άμεσα όλες οι περικοπές σε συντάξεις και θεμελιώδεις παροχές στους ασφαλισμένους.
  • Δεν αποδεχόμαστε ΚΑΜΙΑ αύξηση στις εισφορές των εργαζομένων.
  • Απαιτούμε άμεση απαλλαγή των ανέργων από κάθε εισφορά Υγείας και Ασφάλισης για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Απαιτούμε την κάλυψη των εργαζομένων στα λεγόμενα «Νέα Μέσα» με Κλαδική Σύμβαση, Ασφάλιση και ελεύθερη εγγραφή τους στις Ενώσεις.
  • Κατάργηση των κάθε μορφής ελαστικών σχέσεων εργασίας.
  • Να απαιτήσουμε ΤΩΡΑ από την κυβέρνηση την άμεση επιστροφή των κλεμμένων και «κουρεμένων» αποθεματικών των Ταμείων.
  • Οι ανάγκες των Ταμείων να καλύπτονται από τους εργοδότες με την εγγύηση και τη συμμετοχή του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: