Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Ποιές εκλογές στη Ν.Δ, στην ΕΡΤ να δεις τι γίνεται!

Copy & Paste by  • 3, 2015
ερτ
Σήμερα, κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα, αναμένεται, λέει η ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής για τον περίφημο τρίτο γύρο των εκλογών προκειμένου να αναδειχθεί εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ. Μιλάμε για έξι μέρες μετά. Στο δεύτερο γύρο είχε εκλεγεί από τους δημοσιογράφους ο Γιώργος Μαρινόπουλος έναντι της Μάχης Νικολάρα που έλαβε λιγότερους ψήφους. Το αποτελέσμα δεν άρεσε στη διοίκηση και γενικά σε αυτό που χρόνια τώρα ονομάζουμε “σύστημα ΕΡΤ”. Κι έτσι βρέθηκε η νομική φόρμουλα να γίνει τρίτος γύρος, μόνο και και μόνο για να μην εκλεγεί ο Γ. Μαρινόπουλος. Επιχείρημα ήταν ότι οι εκλογές γίνονται με τον νόμο των ΔΕΚΟ και όχι με τον νόμο που ορίζει τα της συνδικαλιστικής εκλογής.
Για το ενδεχόμενο αυτό είχε προειδοποιήσει με αγωγή η ΠΟΕΣΥ πριν τον β΄γύρο (βλ. ρεπορτάζ εδώ) με αποστολή εξωδίκου. Τελικά αγωγή θα γίνει για τη διαδικασία αλλά όχι από τον ΠΟΕΣΥ αλλά από τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη! Ο οποίος ζήτησε χθές, έξι μέρες μετά, με ένσταση του καταμέτρηση ψήφων ενάντια στον Γιώργο Μαρινόπουλο! Οι κάλπες είναι ανοιχτές εδώ και έξι μέρες στην ΠΟΣΠΕΡΤ, και το αποτέλεσμα της ένστασης είναι ότι ο Π.Καλφαγιάννης είναι 2ος καθώς καταμετρήθηκαν λέει πάλι, τα ψηφοδέλτια και ο Γ. Μαρινόπουλος έχει 8 λιγότερα! Άρα σύμφωνα με το νόμο που θέλει να εφαρμόσει η ΕΡΤ (και όχι η ΠΟΕΣΥ) στην τρίτο γύρο πρέπει να προωθηθούν οι Μάχη Νικολάρα και ο Π. Καλφαγιάννης.

Μιλάμε για τον απόλυτο τραγέλαφο στην ιστορία εκλογής εκπροσώπων από τους εργαζόμενους στο ΔΣ της ΕΡΤ. Μια νέα διαδικασία έχει ήδη εφτελιστεί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να έχουν διαχωριστεί σε προεδρικούς και μη, διοικητικούς και μη, δημοσιογράφους και μη. Πάνω από όλα υποτίθεται πως είναι η πρόθεση να αγωνιστούν ενάντια στα σχέδια της διοίκησης για τις επερχόμενες μαζικές μεταθέσεις προσωπικού. Η επιλογή του γ΄γύρου γυρίζει μπούμερανγκ και σε όσους υποστηρίζουν στο Ραδιομέγαρο τη λύση της διοίκησης, να ακολουθηθεί η διαδικασία εκλογής ανάμεσα στους δυο πρώτους και όχι ένας από τους διοικητικούς-τεχνικούς και ένας από τους δημοσιογράφους.
Σε περίπτωση που η Εφορευτική Επιτροπή ανακηρύξει ως υποψήφιους τους Μ. Νικολάρα με Γ. Μαρινόπουλο θα γίνει ένσταση από τον Π. Καλφαγιάννη! Δηλαδή τραγέλαφος και πάλι. Το αποτέλεσμα είναι πως για αυτή την ΕΡΤ σίγουρα δεν αγωνιστήκαμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: