Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΚΟΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΟΥΝΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!

Copy & Paste: http://iskra.gr (Πέμ. 17/12/15 – 12:15)
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ SCHULZ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο Ν. ΧΟΥΝΤΗΣ
Υπόγεια «παρέμβαση» του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz βλέπει ο ευρωβουλευτής της ΛΑ.Ε.Νίκος Χουντής για το «κόψιμο» της ερώτησης που κατέθεσε σχετικά με τη διαγραφή των δανείων της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ..
Ο ευρωβουλευτής κατέθεσε την ερώτηση τους την οποία ωστόσο απέρριψαν οι υπηρεσίες ευρωκοινοβουλίου με το αιτιολογικό πως «η Κομισιόν δεν έχει τη σχετική αρμοδιότητα σύμφωνα με τις Συνθήκες» και «ο ρόλος της δεν είναι η δημόσια παροχή πληροφοριών για μεμονωμένα δάνεια από μια τράπεζα, που έχει ανακεφαλαιωθεί με κρατική βοήθεια».
Ο Ν. Χουντής, αρνήθηκε να αποσύρει την ερώτηση και ταυτόχρονα απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ε.Κ. κ. Σουλτς, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Είναι απαράδεκτο, σε μία περίοδο αυστηρής λιτότητας και τεράστιας οικονομικής κρίσης, όπου το κύριο θέμα στην Ελλάδα είναι τα «κόκκινα δάνεια» για τα οποία χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν στους δρόμους λόγω αδυναμίας αποπληρωμής, να θεωρούνται «μεμονωμένα» και «εμπιστευτικά» δάνεια αξίας περίπου 230 εκατομ. ευρώ, των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας, τα οποία συμμετέχουν στα ισχυρότερα πολιτικά κόμματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Λαϊκό ΚόμμαΕυρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα).
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όχι μόνο δεν θα έπρεπε να «παίρνει επάνω του» την ερμηνεία των Συνθηκών, ότι δήθεν οι Συνθήκες απαγορεύουν την δημοσιοποίηση πληροφοριών για σκανδαλώδη δάνεια κομμάτων, αλλά αντίθετα θα έπρεπε να πρωτοστατεί και να ενθαρρύνει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, πολύ περισσότερο που θεσμοί της Ε.Ε. (Κομισιόν), ως εκπρόσωποι των δανειστών,υπερβαίνουν, πολλές φορές με σκανδαλώδη τρόπο, τις αρμοδιότητες που τους έχουν ανατεθεί με βάση τις Συνθήκες. Απόδειξη ότι οι Ελληνικές τράπεζες και μόνο, παρακολουθούνται όπως ομολογεί η ίδια η Κομισιόν, από «εντολοδόχους παρακολούθησης», οι οποίοι δίνουν λόγο μόνο στην Κομισιόν.
Είναι λοιπόν ακραία υποκρισία να μην θέλουμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις και να επικαλούμαστε αορίστως τις Συνθήκες και την ίδια στιγμή να τις παραβιάζουμε υπερβαίνοντας σκανδαλωδώς τον θεσμικό μας ρόλο».
Και η επιστολή καταλήγει ως εξής:
«Θεωρώ κ. Πρόεδρε ότι, όχι μόνο δεν θα πρέπει να αποσύρω το συγκεκριμένο ερώτημα που μου ζητάνε οι υπηρεσίες σας, αλλά θα πρέπει να είναι ένα από τα κρίσιμα ερωτήματα, που θα πρέπει να τεθούν και προφορικά στους εκπροσώπους της Κομισιόν, στη επικείμενη συνεδρίαση της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής (ECON) στις 17.12.2015».

Δεν υπάρχουν σχόλια: