Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Την ιστορία και τους αγώνες της ΕΣΗΕΑ υπερασπίζεται on air η Ν.Παλαιτσάκη στις επιθέσεις της ηγεσίας του "Epsilon tv" (8/5/2016) - VIDEO

Αποστομωτική, αλλά και θαρραλέα, υπήρξε η παρέμβαση της Νανάς Παλαιτσάκη (8/5/2016) απέναντι στις ανιστόρητες και ακατάληπτες επιθέσεις του ...γνωστού "μάνατζερ" (και του "Epsilon tv") στα συνδικαλιστικά σωματεία δημοσιογράφων και τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης. Αιτία; Οι απεργιακές κινητοποιήσεις για το "δήθεν" μαύρο στην ενημέρωση του ελληνικού λαού, από ποιους; Από αυτούς που καθημερινά εξαπατούν τους πολίτες "ενημερώνοντάς τους αντικειμενικά" με ...υαλουρονικό οξύ, βερσατσέλες και θαυματουργά ρόδια!!!
Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ διατράνωναν την αντίθεσή τους στον αντιασφαλιστικό νόμο, με συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή, ο κύριος αυτός (με τις γνωστές ακατάληπτες φράσεις του, ατάκτως ερριμμένες) ζητούσε την κατάργηση της ...ΕΣΗΕΑ (όπως άλλωστε και οι ..."ανησυχούντες που υπογράφουν στο fb"). Αφορμή για αυτό, βέβαια, υπήρξαν οι καταγγελίες των σωματείων για "καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και καθεστώς μαύρης εργασίας" στον συγκεκριμένο απεργοσπαστικό τηλεοπτικό σταθμό. Διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ. Τα οποία ο ..."μάναντζερ" χαρακτήρισε τραμπούκικα και φασιστικά...
Η μόνη που επιχείρησε να παρέμβει, αποκαθιστώντας την πραγματικότητα (με σύνεση, ψυχραιμία και κυρίως επιχειρήματα) έναντι των εργοδοτών της (και των συμφερόντων τους) υπήρξε η συνάδελφος Νανά Παλαιτσάκη. Με όλο το θάρρος της γνώμης της και παρά το γεγονός ότι επιχείρησαν να την ...κόψουν στον αέρα, ακόμη και η διευθύντρια ψυχαγωγικού του καναλιού (και μέλος της ΕΣΗΕΑ) Ράνια Ματαφιά, όπως άλλωστε ακούγεται η ...επέμβασή της στο ακουστικό της δημοσιογράφου προς το τέλος του τηλεοπτικού αποσπάσματος.
Τελικώς, στον πολυήμερο και πολύ δύσκολο απεργιακό αγώνα των δημοσιογράφων για την υπεράσπιση της ίδιας τους της ζωής και ασφάλισης, η μοναδική φωνή που ακούστηκε από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια ήταν αυτή της Νανάς, έστω και από τη συχνότητα του "Ε". 
Που ακούστηκε ότι η ΕΣΗΕΑ ιδρύθηκε πριν από 100 χρόνια γιατί δεν υπήρχαν χρήματα για ...να θαφτεί ένας δημοσιογράφος, ή ότι μέλη αυτού του ιστορικού σωματείου υπήρξαν ο Κώστας Βάρναλης, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης κ.ά.
Υπάρχουν αυτά στις ζωντανές εκπομπές, τι να κάνουμε;
ΛΑΜΠΡΟΣ Θ. ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: