Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Με τροποποιητική απόφαση πήραν πίσω τις δεσμεύσεις σε τεχνικούς TV

Copy & Paste by  •  
προσωπικό-1Έκπληκτοι οι τεχνικοί της τηλεόρασης έμαθαν πως πριν δυο-τρεις ημέρες οι υπουργοί που τους είχαν στα όπα-όπα, ενέδωσαν σε άνωθεν(;) πιέσεις και άλλαξαν τις δεσμεύσεις τους. Αντί για 400 άτομα κατατεμειμένα σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, που ορίζονταν σαφώς στην υπουργική απόφαση ενόψει της τηλεοπτικής αδειοδότησης, οι τρεις υπουργοί Γ. Κατρούγκαλος, Χρήστος Σπίρτζης και Νίκος Παππάς, τοποθετούν μόνο 200 άτομα σε συγκεκριμένες θέσεις. Τα άλλα 200 θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι εργοδότες όπως θέλουν.
Οι τεχνικοί πιάστηκαν στον ύπνο. Θεωρούνταν πως το κατώτατο τεχνικό προσωπικό των 160 ατόμων κάλυπτε τα αιτήματά τους και με τις ανάγκες για άλλες ειδικότητες, το προσωπικό των 400 ατόμων θα ήταν πράγματι το ελάχιστο. Με την αλλαγή των τριών υπουργών, οι 400 εργαζόμενοι ως αναγκαίος όρος, μετατρέπεται σε ανώτατο όριο. Ο λόγος είναι πασιφανής.
προσωπικό-2Για να λάβει tv άδεια ο υποψήφιος οφείλει πλέον -με την τροποποιητική απόφαση (δέστε φωτο), να απασχολεί με συμβάσεις τουλάχιστον 80 τεχνικούς, τουλάχιστον 60 δημοσιογράφους, τουλάχιστον 60 διοικητικούς. Πρακτικά οι παραπάνω από αυτούς, όπως ισχύει σήμερα, θα μπορούν κάλλιστα να μετατραπούν σε μπλοκάκηδες εξωτερικούς συνεργάτες! Το ίδιο ισχύει και για τους δημοσιογράφους. Θυμίζουμε πως η προηγούμενη υπουργική απόφαση υπ’ αριθμόν 7577(26-4-2016) όριζε ρητά πως απαιτούνται τουλάχιστον 160 τεχνικοί και από 120 δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι. Οπότε αν ο καναλάρχης ήθελε συμβούλους ή άλλες ειδικότητες θα απασχολούσε περισσότερους από 400 εργαζόμενους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: