Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

Ο προστάτης του αγγελιόσημου... (VIDEO)

Copy & Paste: http://zoornalistas.blogspot.gr
Θέση αρχής είναι για τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, η ενσωμάτωση του ταμείου κύριας σύνταξης των δημοσιογράφων στον ενιαίο φορέα.
Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον Γ. Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Γ. Κατρούγκαλος, αφού παραδέχθηκε ότι το ΔΝΤ ζητάει ομαδικές απολύσεις (ο ίδιος το απέκλεισε...)- μίλησε και για το αγγελιόσημο λέγοντας:
«Είχα πει, ότι το αγγελιόσημο θα προσπαθούσαμε, μέχρι το τέλος, να το προστατεύσουμε, γιατί μοιράζει τη διαφημιστική δαπάνη και βοηθάει μικρά και μεσαία έντυπα σε όλη την Ελλάδα να παραμείνουν ζωντανά. Το αγγελιόσημο θεωρήθηκε από τους δανειστές-εταίρους.. κοινωνικός πόρος και, μολονότι προσπαθήσαμε να το υπερασπίσουμε στη διαπραγμάτευση, δεν το πετύχαμε». Παράλληλα, ο Γ. Κατρούγκαλος εξέφρασε την άποψη ότι «το αγγελιόσημο θα πρέπει να επεκταθεί και στα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης  γιατί τώρα η μεγάλη διαφήμιση είναι εκεί».
Ο υπουργός Εργασίας συμπλήρωσε: «Μιας και δεν μπορούμε να το συντηρήσουμε (το αγγελιόσημο) με νόμο, να το κάνουμε με μια συμφωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των εργοδοτων που θα την αποτυπώσουμε σε μια συλλογική σύμβαση εργασίας».
Μάλιστα ο Κατρούγκαλος είπε ότι έχει καλέσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν το θέμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: