Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ "ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ” ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΚΕ ΤΟΥΣ “ΑΚΡΑΙΟΥΣ”!

Copy & Paste: http://iskra.gr
(Τετ. 8/6/16 – 20:31)
ΞΕΤΣΙΠΩΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΝΕΟΑΠΟΚΤΗΘΕΝ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
---000_White_HouseΒγάζουν το… καπέλο οι Αμερικανοί στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την εντυπωσιακή πολιτική αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον Μ. Ιγνατίου, το παραπάνω συμπέρασμα εξάγεται από την ενημέρωση αξιωματούχων του Λευκού Οίκου σε ομάδα Ελληνοαμερικανών κυπριακής καταγωγής, οι οποίοι βρέθηκαν στην Ουάσιγκτον για το συνέδριο της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ).
Σύμφωνα με την ενημέρωση οι Αμερικανοί είναι ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας απομάκρυνε τους “ακραίους” από την κυβέρνησή του (εννοούν τους υπουργούς της Αριστερής Πλατφόρμας Λαφαζάνη, Στρατούλη, Χουντή, Ήσυχο, Βαλαβάνη και φυσικά τα αριστερά στελέχη από το κόμμα) και τώρα -όπως τονίστηκε- η Ελλάδα έχει μία ισχυρή, οριακή αλλά πειθαρχημένη πλειοψηφία η οποία είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων και της Ευρώπης!!!
Οι αξιωματούχοι είπαν ότι ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε πολύ δύσκολες μεταρρυθμίσεις, κάνοντας ειδική αναφορά στο ασφαλιστικό και την φορολογία.Αναφερόμενοι στη συμφωνία του Eurogroup οι αξιωματούχοι την χαρακτήρισαν μεταβατική. Την χαρακτήρισαν μία υπόσχεση για το μέλλον υπό τον όρο, όπως ειπώθηκε, ότι θα συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις. Τουλάχιστον, τόνισαν, οδεύουν τα πράγματα, σε ότι αφορά την Ελλάδα, προς τη σωστή κατεύθυνση.
Οι αξιωματούχοι υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα ζητά ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τους Ευρωπαίους, καθώς μόνο με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα δεν θα οδεύει από κρίση σε κρίση. Σύμβουλος του Λευκού Οίκου, αρμόδιος για οικονομικές υποθέσεις, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ περιμένουν περισσότερα από τους Ευρωπαίους για την ελάφρυνση του χρέους. Εξήγησε ότι παρατηρήθηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις για τον τρόπο της ελάφρυνσης και πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ ξεκαθάρισε ότι για να λάβει μέρος χρηματοδοτικά στο Ελληνικό Πρόγραμμα πρέπει να υπάρξει πραγματική ελάφρυνση.
Σύμφωνα με τον εν λόγω σύμβουλο του Προέδρου Ομπάμα, το ΔΝΤ αναμένεται το φθινόπωρο να κάνει την ανάλυση του για να διασφαλίσει ότι η ελληνική οικονομία θα εισέλθει σε βιώσιμο μονοπάτι. Πιστεύει ότι στην ουσία η συμφωνία του Eurogroup έδωσε την ευκαιρία την ελληνική οικονομία να ανακάμψει.
Οι Αμερικανοί επιθυμούν ταχύτερη πρόοδο. Όμως, θεωρούν σημαντική εξέλιξη το γεγονός ότι αποφεύχθηκε μία κρίση παρόμοια με αυτή του περασμένου Ιουλίου. Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο ίδιος και άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται συνεχώς σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχουν απέναντι του εμπιστοσύνη και μια άριστη συνεννόηση!
Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι όσα ελέχθησαν από τα χείλη επίσημων παραγόντων του Λευκού Οίκου συνιστούν ωμή, προκλητική και κατάφωρη επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας.
Τέτοιου είδους επεμβάσεις τόνιζαν οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι ανακαλούν τις χειρότερες εμφυλιακές και μετεμφυλιακές εποχές της σκοτεινής αμερικανοκρατίας στην Ελλάδα.
Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν ότι ας μην επαναπαύονται οι αμερικάνοι. Μπορεί, όπως χαιρέκακα τόνιζαν, ο νέος εκλεκτός τους στην Αθήνα να “ξεφορτώθηκε” τους, δήθεν, “ακραίους” της αριστερής πτέρυγας αλλά γρήγορα ο ελληνικός λαός θα ξεφορτωθεί και τον Τσίπρα και τους μνημονιακούς ομοίους του, για να βάλει τη χώρα μας σε νέα τροχιά ελπίδας και προοπτικής.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.
ΜΕΡΕΣ ΠΙΟΥΡΙΦΟΫ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΨΕΥΤΟ-ΚΙΝΗΜΑ “ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ”
Ο Παναγ. Λαφαζάνης επικεφαλής της ΛΑ.Ε. περιόδευσε μαζί με τον Δημήτρη Στρατούλη και τη Δέσποινα Σπανού στα κεντρικά γραφεία του ΟΓΑ.
Μετά το πέρας της περιοδείας ο Παναγ. Λαφαζάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε τις παρακάτω τοποθετήσεις:
“Οι δηλώσεις επισήμων παραγόντων του Λευκού Οίκου, με τις οποίες επαινούν τον Αλέξη Τσίπρα γιατί “ξεφορτώθηκε” από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη της αριστερής πτέρυγας, αποτελούν όνειδος για τον ίδιο, τον εξευτελίζουν και τον διασύρουν ακόμα περισσότερο ως πρωθυπουργό δορυφόρο τους, ενώ είναι άκρως προσβλητικές για τη χώρα.
Ούτε στα πιο σκοτεινά χρόνια της εμφυλιακής και μετεμφυλιακής αμερικανοκρατίας δεν υπήρχαν τόσο ιταμές επεμβάσεις των ΗΠΑ στα εσωτερικά της χώρας μας, οι οποίες μόνο με τις προσβολές τύπου Πιουριφόυ μπορούν να συγκριθούν.
Είναι αδιανόητο και το άκρον άωτο της υποτέλειας, οι ΗΠΑ να συμπεριφέρονται στη χώρα ως να είναι σε χειρότερη θέση και από “προτεκτοράτο” και να μην υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από κανένα στο πολιτικό σκηνικό.
Ο τόπος, δυστυχώς, έχει μια θλιβερή κυβέρνηση η οποία συγκατανεύει στις ταπεινωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και το μόνο που κάνει είναι να στήνει κακόγουστες θεατρικές αντιπαραθέσεις με τη ΝΔ γύρω από την διαδικτυακή πρωτοβουλία “Παραιτηθείτε”, πίσω από την οποία υποκρύπτεται η αξιωματική μνημονιακή αντιπολίτευση, ενώ τη στηρίζουν επίσης, με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.
Ούτε ο κυβερνητικός εθελόδουλος μνημονιακός αυταρχισμός ούτε ψευτο-κινήματα μνημονιακής στήριξης και συνέχειας τύπου “Παραιτηθείτε”, που για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να έρθει ο Κυρ. Μητσοτάκης της Λέσχης Bilderberg στην πρωθυπουργία, έχουν την παραμικρή αξία για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.
Οι Αμερικάνοι ας μην χαίρονται για το “ξεφόρτωμα” της κυβέρνησης από τους δήθεν “ακραίους” υπουργούς της.
Γρήγορα ο ελληνικός λαός θα ξεφορτωθεί και τα δικά τους μνημονιακά φερέφωνα στην Αθήνα και τους μνημονιακούς συνδαιτυμόνες της λέσχης Bilderberg”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: