Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Εξώδικο Σπίρτζη σε Καρούτζο - Ενωμένους

Copy & Paste: http://zoornalistas.blogspot.gr
Επειδή ο δημοσιογράφος ρωτούσε (στο twitter) αν ο υπουργός έχει offshore
Εξώδικο έστειλε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Xρήστος Σπίρτζης στην παράταξη της ΕΣΗΕΑ «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι».
Το εξώδικο εστάλη μετά από ερώτημα που έθεσε ο δημοσιογράφος και ιδρυτικό μέλος των Ε.Δ., Νίκος Καρούτζος σε σχόλιο στο twitter σχετικά με το αν ο υπουργός έχει offshore. Οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» έσπευσαν να εκδώσουν ανακοίνωση υπό τον τίτλο «Ο κύριος Σπίρτζης δεν έχει offshore» στην οποία αναφέρουν:
«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό πως ο κ. Σπίρτζης δεν έχει offshore, όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος πριν από λίγες ώρες με εξώδικο, μετά από ερώτημα.. που έθεσε ο συνάδελφος και ιδρυτικό μέλος της παράταξής μας, Νίκος Καρούτζος σε σχόλιο στο twitter. 
Φαίνεται ότι στην κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο χειραγώγησης όχι μόνο των ΜΜΕ αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης!!! Αν η πρόθεση του κ. υπουργού είναι να εκφοβίσει τους δημοσιογράφους, του απαντάμε πως ακόμη και κατά τα χρόνια της δικτατορίας βρέθηκε τρόπος, «με το νταούλι και με τον ζουρνά να τον μεθύσουνε τον ήλιο…». Έτσι θα βρεθεί και τώρα, παρά τις όποιες λυσσαλέες αντιδράσεις, τρόπος να εκφράζουμε ελεύθερα τις σκέψεις μας, να αποκαλύπτουμε με τη δημοσιογραφική πένα μας τυχόν κακώς κείμενα και κυρίως, να κάνουμε ερωτήσεις περιμένοντας αληθείς απαντήσεις και όχι αυταπάτες! 
Γελά ο ήλιος κι αμολιέται στα στενά… Καλημέρα, κύριε Σπίρτζη καλημέρα!
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»
Προηγουμένως ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης είχε αναρτήσει στο facebook :
«Είναι παράνοια, ο χώρος ειδικά της Νέας Δημοκρατίας να μας εγκαλεί όταν αποδεδειγμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μετείχαν σε offshore, συγγενείς διακριτών στελεχών της και ούτω καθ’ εξής. Για όνομα του Θεού!
Εδώ θα ξεχάσουμε ποιος έχει κάνει τι, στη χώρα όλα αυτά τα χρόνια και που συμμετείχε...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: