Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ BREXIT!

Copy & Paste: http://iskra.gr
(Παρ. 24/6/2016 - 06.50, 9:30)
TO BREXIT ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Δραματικές εξελίξεις και ολονύκτιο θρίλερ στο δημοψήφισμα για την παραμονή ή έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. με τα μέχρι στιγμής καταμετρημένα αποτελέσματα να διαψεύδουν τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έδιναν ισχυρό προβάδισμα στο Bremain και αλλαγή κλίματος μετά την δολοφονία της βουλευτού των Εργατικών Τζο Κοξ.
Στις 6.40 το πρωί τρία μεγάλα δίκτυα, το BBC το ITV και το SkyNews προέβλεψαν ότι το Brexit «κλείδωσε». Το BBC αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Βρετανία έλαβε τις αποφάσεις της και προβλέπει ότι το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης θα είναι 52% υπέρ της αποχώρησης.
Αναλυτής του τηλεοπτικού δικτύου Sky News προέβλεψε στις 6:10 το πρωί ότι η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα επικρατήσει στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες συγκεντρώνοντας το 53% των ψήφων.
Δραματική πρόβλεψη και από την JP Μοrgan στις 5:55 το πρωί ώρα Ελλάδας. Το Brexit μοιάζει πλέον το πιθανότερο σενάριο προέβλεψαν οι αναλυτές της.
Στις 9.30 το πρωί ώρα Ελλάδας, με βάση τα επίσημα τελικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από το Μάντσεστερ, οι ψήφοι υπέρ του Leave ήταν 17.410.742 (ποσοστό 51,9%) ενώ υπέρ του Remain 16.141.241 (ποσοστό 48,1%), με καταμετρημένες τις ψήφους και στις 382 εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Στο στρατόπεδο του Bremain επικρατεί πανικός. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται πολιτικός συντάκτης του BBC «από εδώ και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα».
Ο Παναγ. Λαφαζάνης είχε κάνει το παρακάτω σχόλιο:
ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Ο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΤΗΣ “ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ” ΚΑΤΑ ΤΟΥBREXIT ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΕΛΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!
 Ο Παναγ. Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το δημοψήφισμα στη Βρετανία έκανε το παρακάτω σχόλιο:
Η απίστευτη εκστρατεία, με την επιστράτευση κάθε αθέμιτου μέσου, που έχουν εξαπολύσει οι κυρίαρχοι κύκλοι στην Ευρώπη και στον κόσμο, από τις Βρυξέλλες έως την Ουάσιγκτον, για να επηρεάσουν τον Βρετανικό λαό κατά του Brexit, μόνο με την τρομοκρατία που είχαν εξαπολύσει στο πρόσφατο δημοψήφισμα στην Ελλάδα τα ίδια κατεστημένα κέντρα κατά του ΟΧΙ και υπέρ του ΝΑΙ, μπορεί να συγκριθεί.
Είναι πιθανό αυτός ο ανηλεής βομβαρδισμός κατά του Brexit, του οποίου τον απόηχο αισθανόμαστε στη χώρα μας, να επιφέρει, όπως επέφερε και στην Ελλάδα, τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα μέσα στο Βρετανικό λαό: να τον πεισμώσει και να τον οδηγήσει στην επικράτηση του Brexit, όσο και αν αυτό το τελευταίο το περιγράφουν τρομοκρατικά και ψευδέστατα οι κυρίαρχοι κύκλοι της “παγκοσμιοποίησης”, περίπου, ως συντέλεια του κόσμου.
Η Ευρώπη, πάντως, μπορεί να ζήσει και χωρίς τη Γερμανική ευρωζώνη και την νεοφιλελεύθερη ΕΕ. Είναι το μόνο σίγουρο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: