Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ποινική δίωξη σε Κοντομηνά για φοροδιαφυγή και «ξέπλυμα»

Copy & Paste: http://zoornalistas.blogspot.gr
Ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα  μαύρου χρήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος τους επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά.
Η υπόθεση αφορά έλεγχο στο πλαίσιο των εκτεταμένων ερευνών που διεξάγουν οι οικονομικοί εισαγγελείς συνδυάζοντας στοιχεία από τις ενοποιημένες λίστες φοροδιαφυγής. Η ποινική δίωξη στηρίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων του Δ. Κοντομηνά την περίοδο 2006-2008.
Ο επιχειρηματίας, που ενώπιον των εισαγγελέων αρνήθηκε τη διάπραξη οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης, είχε προσφύγει και στην Διεύθυνση Επίλυση Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) προκειμένου να.. προσβάλλει τις πράξεις που εκδόθηκαν σε βάρος του από την Φορολογική Διοίκηση, ωστόσο ο επανέλεγχος δεν κατέληξε σε διαφορετικό αποτέλεσμα.
Έτσι η  Εισαγγελία Πρωτοδικών  προχώρησε  στην άσκηση των ποινικών διώξεων και η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη σε ειδικό ανακριτή.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Κοντομηνάς είναι μεταξύ των 35 κατηγορούμένων που έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: