Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Γ.Αγγέλης-Π.Χριστοδουλίδου (μέλη δ.σ. ΕΔΟΕΑΠ): Δεν πάει άλλο με την ατελείωτη κοροϊδία. Είναι ο αγώνας για το “μαύρο στην ζωή μας”

Δεν πάει άλλο με την ατελείωτη κοροϊδία.
Είναι ο αγώνας για το “μαύρο στην ζωή μας”.
                                                Aνακοίνωση
24.10.2016
Στην Ελλάδα, από όσο γνωρίζουμε, δεν υπάρχει άλλος κλάδος εργαζόμενων – εκτός ίσως από τους απολυμένους – που να έχει την τύχη αυτών, που δουλεύουν τώρα στα ΜΜΕ.
Είμαστε οι μοναδικοί , που από τις 15 Σεπτεμβρίου,  δουλεύουμε,  περιμένοντας την ημέρα (ίσως στα τέλη Νοέμβρη),  που τα διαθέσιμα χρήματα του Ταμείου θα τελειώσουν και μαζί τους,  η ασφάλιση υγείας, η πρόνοια και η επικούρηση για 18 – 19 χιλιάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους, απολυμένους, ανέργους και τις οικογένειές τους !
Και σε ποιόν το οφείλουμε αυτό; Η απάντηση έχει ονοματεπώνυμα.
Η κυβέρνηση επέλεξε να αναθέσει την διάλυση του κλάδου ασφάλισης συνολικά και του κλάδου μας ειδικά, σε δύο πρόσωπα, τον κ. Κατρούγκαλο και τον κ. Πετρόπουλο.
Κατ' επιταγή της τρόικα,  φυσικά, αλλά και χωρίς κανένα ενδοιασμό για τους δύο υπουργούς.
Άλλωστε,  ο πρώτος είναι γνωστός για την “αγάπη” που τρέφει για τον κλάδο μας και ο δεύτερος μας ήξερε “από μέσα”, αφού για καιρό,  η ηγεσία της ΠΟΕΣΥ τον πλήρωνε για να τον έχει σύμβουλο της (!).
Και για να ολοκληρωθεί το δόλιο παιχνίδι,  που έχει στηθεί εδώ και καιρό εις βάρος μας, “το σύστημα” φρόντισε το αρμόδιο δίδυμο να έχει τους “συνομιλητές” ,που δεν θα του δυσκόλευαν το έργο: το δίδυμο του προεδρείου της ΠΟΕΣΥ και την “μόνιμα” εγκατεστημένη ηγεσία της ΕΠΗΕΑ, αυτή, που, πριν από ενάμιση χρόνο, οργάνωσε το πραξικόπημα στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, όταν τα εκλογικά αποτελέσματα για την ανάδειξη του Ταμείου δεν τους εξασφάλιζαν αυτό που είχαν σχεδιάσει : ένα προεδρείο με τους επίλεκτους της τέως προέδρου της ΕΣΗΕΑ κας Αντωνιάδου και του κ. Γκανά...
Κάπως έτσι στήθηκε το κονκλάβιο αυτών που έχουν αναλάβει την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης του κλάδου μας.
Το σχέδιο είναι παλιό : ο ΕΔΟΕΑΠ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πρέπει από αυτόνομο και αυτοδιαχειριζόμενο Ταμείο ασφάλισης και αλληλεγγύης, που διοικείται από τους ίδιους τους εργαζόμενους, πρέπει να μεταλλαχθεί σε ταμείο των ολίγων και των προσκυνημένων.
Αυτό το τελευταίο ήταν και το πλέον κρίσιμο, έπρεπε να γίνει ταμείο των προσκυνημένων για να ακολουθήσει η μετάλλαξη σε επαγγελματικό ταμείο χωρίς τους  συνταξιούχους και τις οικογένειές τους και  χωρίς τους άνεργους.
Και έτσι κάπως,  στο πόδι , στήθηκε το πραξικόπημα για να βγάλουν στην άκρη αυτούς τους “ακραίους” που ψήφισαν οι δημοσιογράφοι...
Η εικόνα όμως είναι ακόμα λειψή. Κάποιος λείπει.
 εκατοντάδες εκατ. ανείσπρακτους πόρους από το αγγελιόσημο των ταμείων μας, αφού “εξαέρωσαν” εκατοντάδες εκατ. Ευρώ, δανεικά και αγύριστα, βρήκαν, πως αυτό που φταίει, είναι οι εργαζόμενοι του κλάδου.
Και φρόντισαν να στείλουν στον καιάδα της ανεργίας , τους έξι στους δέκα συνάδελφους.
Οι εργοδότες λοιπόν, αυτοί έλειπαν από το κάδρο της κοροϊδίας του κλάδου εδώ και μερικούς μήνες, από τότε, που ανέλαβε την “δουλειά”, ο κ. Τάσος Πετρόπουλος.
Και μπήκαν για τα καλά στον χορό της καθοδήγησης της διαπραγμάτευσης απέναντί μας.
Το πρώτο “non paper” που χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση και τους υπουργούς της στην περιβόητη μαραθώνια διαπραγμάτευση το είχε αποστείλει η Ένωση των ιδιοκτητών ως κείμενο καθοδήγησης για την Κυβέρνηση και τους φίλους συνδικαλιστές του κ. Πετρόπουλου.
Με αυτό το ευαγγέλιο πορεύονται εναντίον μας μέχρι σήμερα.
Εκτοτε κι άλλα “non paper” έχουν αποσταλεί στους ίδιους αποδέκτες, όλα από τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών.
Ένα από αυτά, μάλιστα έγινε το ευαγγέλιο του προεδρείου (πρόεδρου και γραμματέα) του ΕΔΟΕΑΠ και της περιβόητης ηγεσίας της ΠΟΕΣΥ, που υποχρέωσαν τον οργανισμό σε μία ύποπτη οικονομική αποτύπωση, που ακόμα δεν καταλάβαμε, γιατί την ήθελαν, πέρα από τα στοιχεία, που θα διευκόλυναν την προσέλκυση των ασφαλιστικών εταιρειών.
Δεν δίστασαν μάλιστα  να επιχειρήσουν να “μαγειρέψουν” ορισμένα από τα στοιχεία, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι επιδιώξεις τους.
Ευτυχώς , οι εργαζόμενοι στον ΕΔΟΕΑΠ, εντόπισαν το «μαγείρεμα» και το απέτρεψαν...
Μ' αυτά και μ' αυτά,  ο χρόνος πέρασε με υποσχέσεις, που έδινε ο κ.Πετρόπουλος και μηρύκαζαν οι συνομιλητές του, για να καταλήξουμε στην οριστική διακοπή του μοναδικού σοβαρού οικονομικού πόρου χρηματοδότησης των ταμείων μας , του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ. Δηλαδή, της ασφάλισής μας.
Όμως, όχι, δεν έγινε μόνο αυτό. Την ίδια στιγμή, μαζί με την διακοπή της χρηματοδότησης, δρομολογήθηκε και η απαλλοτρίωση των αποθεματικών του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ !
Μόλις ολοκληρώθηκε και αυτό, δηλαδή, μόλις εξασφαλίσθηκε η νομιμοποίηση της ληστείας του ΕΤΑΠ, δηλαδή, μόλις ο κ. Κατρούγκαλος πήρε αυτό που ήθελε, έχασε και το ενδιαφέρον του για μας.
Και μας “ανέθεσε” ολοκληρωτικά στον κ. Πετρόπουλο, ο οποίος βρίσκεται σε αδιέξοδο, αφού εξάντλησε κάθε χρονικό περιθώριο κοροϊδίας (με την βοήθεια των πρώην εργοδοτών του) του κλάδου.
Ξέρει ότι αυτό που έχει αναλάβει, να μας φορτώσει, δηλαδή, με υπέρογκες εισφορές και  να μας πετάξει εκτός Ταμείου, μετατρέποντάς το σε επαγγελματικό, απειλεί να ξεσηκώσει – επιτέλους - το σύμπαν, εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους.
Ο κόμπος έχει φτάσει πια στο χτένι, δεν μπορούν πλέον να κοροϊδεύουν άλλο. Κανείς μας δεν μπορεί να κάνει άλλο πίσω.
Το παραμύθι με τα κανάλια και την διαπλοκή δεν περνάει άλλο, είτε τέσσερα είναι αυτά, είτε δεκατέσσερα.
Ποιός ξεχνάει ότι η ανεργία έχει φτάσει στον ουρανό, με τα κανάλια “ελεύθερα” σε αριθμό, ποιός ξεχνάει ότι η συντριπτική πλειονότητα αυτών που ακόμα εργάζονται σ' αυτά δουλεύουν με συμβάσεις part time,  λίγων ωρών για 300 – 400 ευρώ, αλλά ξημεροβραδιάζονται άπειρες ώρες, πολύ περισσότερες από το 8ωρο.
Ποιός ξεχνάει ότι το χτύπημα της περιβόητης διαπλοκής κατέληξε να δώσει και πάλι τις άδειες στην αναδομημένη διαπλοκή.
Ποιόν νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδέψουν πια;
Δεν είναι λοιπόν ο αγώνας μας για τον ΕΔΟΕΑΠ ή το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ή το μαύρο στα κανάλια ή τους απλήρωτους στις εφημερίδες, στα κανάλια,  στα σάιτ ή όσους εργάζονται με…ψίχουλα στα σάιτ ή αγώνας για τις ΣΣΕ και την αποτροπή νέων ατομικών συμβάσεων με εξαντλητικές για τους εργαζόμενους , μειώσεις μισθών…
Είναι ο αγώνας για το “μαύρο στην ζωή μας”. Είναι το «μαύρο» στην ενημέρωση. Είναι το «μαύρο»
σε οποιονδήποτε,  στον κλάδο εργαζομένων  στα ΜΜΕ,  τολμήσει  να σηκώσει κεφάλι, να δώσει μάχες για την αλήθεια,
την σωστή ενημέρωση του πολίτη, τις αξιοπρεπείς συνθήκες  διαβίωσης εργαζομένων και συνταξιούχων.
Αυτό το «μαύρο» είναι πραγματική «κόλαση»!
Δεν πάει άλλο πια μ' αυτούς, που ορισμένες από τις “ηγεσίες” μας πουλάνε φούμαρα, για
λογαριασμό τους, εκούσια ή ακούσια,   εδώ και πολλούς μήνες.
Αν οι ηγεσίες των Ενώσεων δεν σηκώσουν την σημαία του αγώνα, πρέπει να την σηκώσουμε εμείς.
Από τα κάτω,  σε κάθε μαγαζί, σε όσα απέμειναν.
Πρέπει σύσσωμοι αύριο να δώσουμε το παρόν στην Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, πρέπει να απαλλαγούμε από όσους μας έχουν κάνει “μαύρη” την ζωή, πριν να  είναι πολύ αργά...
Μας έχουν απομείνει η αξιοπρέπεια και η περηφάνια όλων όσων δεν υπακούν κι είναι έτοιμοι και έτοιμες να ανατρέψουν το «σάπιο» σκηνικό, που συνθλίβει όλο τον κλάδο.
Που συνθλίβει όλους τους εργαζόμενους της χώρας!

 Γιάννης Αγγέλης (ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ)
Πόπη Χριστοδουλίδου (ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ)
Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: