Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Μέτωπο για την Ανατροπή: Οι αγώνες για τον ΕΔΟΕΑΠ είναι μονόδρομος

Copy & Paste by  • October 24, 2016
Καμία έκπληξη δεν προκαλούν οι μεθοδεύσεις στο θέμα του ΕΔΟΕΑΠ, αφού προέκυψαν από ένα εκλογικό πραξικόπημα της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με στόχο να μην αφήσουν τους πλειοψηφίσαντες στις εκλογές συντρόφους και συναγωνιστές μας να υλοποιήσουν την εντολή του κλάδου για υπεράσπιση και όχι διάλυση του ΕΔΟΕΑΠ.
Ό,τι είχαμε πει τότε και ό,τι λένε και αποκαλύπτουν συνεχώς οι συναγωνιστές μας στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ από θέση «μειοψηφίας», επαληθεύεται με τραγικό τρόπο.
Το ασφαλιστικό και τα ταμεία γνωρίζουν αλλεπάλληλες λεηλασίες, τα εργασιακά ζητήματα επιδεινώνονται και ο κανιβαλισμός του ξεπετάγματος ανέργων και συνταξιούχων στον Καιάδα, αποτελούν τη μόνη συνταγή των μνημονίων, που οι τοποτηρητές τους στον ΕΔΟΕΑΠ εφαρμόζουν την ίδια ώρα που δήθεν παρακαλούν ως κλαίουσες Μαγδαληνές, την κυβέρνηση, να τους δώσει κάποιες φρούδες συντεχνακές ελπίδες, αντί να τους εκθέτει συνεχώς.
Οι «προτροπές» του Κατρούγκαλου να γίνουν οι συνάδελφοί μας ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, δηλαδή από τη μισθωτή εργασία να γίνουν μπλοκάκηδες, αλλά και η πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΡΤ για προσλήψεις (οπωσδήποτε αναγκαίες και λίγες μπροστά στις πραγματικές ανάγκες της) όχι με μισθωτή εργασία, αλλά με ΔΠΥ, όχι μόνο δεν αποτελούν συμβολή στην αντιμετώπιση του ασφαλιστικού, αλλά μας θυμίζουν τα ψέματα της προεκλογικής περιόδου από το ΣΥΡΙΖΑ.
«Αν σου μιλήσουν για μπλοκάκι, δεν εννοούν μπλοκ επιταγών» και «όχι στους “αόρατους” εργαζόμενους», διατυμπάνιζαν στο χώρο των ΜΜΕ με έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό, οι τότε υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα έγιναν αυτό που κατηγορούσαν, υποστηρικτές της ελαστικής εργασίας.
«Καθάρισαν» εν μία νυκτί τη διάταξη για 400 εργαζόμενους από όλες τις ειδικότητες (δημοσιογράφοι – τεχνικοί – διοικητικοί) στην προκήρυξη για τις άδειες των καναλιών και τους έκαναν 200, προφανώς για να έχουν το ελεύθερο οι καναλάρχες να καλύψουν τις άλλες 200 θέσεις από Τσουκαλάδες, χαρτορίχτρες, πανελίστες και καφετζούδες.
Η υπεράσπιση του ασφαλιστικού πάει πακέτο με την υπεράσπιση της μισθωτής εργασίας με πλήρη δικαιώματα και κόντρα σε όσους (Ε.Ε., ΔΝΤ, και εγχώριους παλιούς και νέους φίλους τους) την επιβουλεύονται.
Η «μάχη του ΕΔΟΕΑΠ» δεν είναι παρά πτυχή αυτού του αγώνα, που δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί με επιτυχία, όσο οι απολογητές όλων των μνημονίων ανεβοκατεβαίνουν σκάλες υπουργείων, μήπως εισπράξουν κανένα ψίχουλο αφερέγγυας και απατηλής υπόσχεσης, από τους νεοκυνικούς μανδαρίνους, που αντί να σκίσουν μνημόνια, τελικά σκίζουν τις όποιες εναπομείνασες εργασιακές κατακτήσεις.
Είναι ενδεικτική για τις προθέσεις τους η κατ’ αρχήν υπογραφή πριν από λίγες ημέρες από τον υπουργό οικονομίας Γ. Σταθάκη, της συμφωνίας της CETA (μεταξύ Ε.Ε.-Καναδά) που ανοίγει το δρόμο ως δούρρειος ίππος (μαζί με την ΤΤΙP) για την πλήρη επικυριαρχία των πολυεθνικών και της παγκόσμιας νεοφιλεύθερης μαφίας.
Eίναι σαφείς οι προθέσεις τους, αφού εκτός από σχέδιά τους για τον ΕΔΟΕΑΠ που ανταλλάσσονται με non paper,ερήμην του κλάδου, μεταξύ κυβερνητικών της κυβέρνησης και κυβερνητικών του συνδικαλισμού (και της λοιπής τρελοπαρέας που τους στηρίζει στα μνημονιακά σχέδια λεηλασίας), έβαλαν και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ , το στον “κουβά» του ΕΦΚΑ, με σκοπό την αρπαγή των αποθεματικών του, δηλαδή ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, που έχει αυτή τη στιγμή.
Προφανώς δεν μπορεί να μείνει κλειστή διεκδίκηση στα όρια ενός κλάδου, αλλά να ξαναπιάσει το νήμα του συντονισμού και της αλληλεγγύης με κάθε αγωνιζόμενο τμήμα της κοινωνίας, τόσο στα άμεσα εργασιακά, όσο και σε ζητήματα όπως ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών αγαθών, δημοσίου πλούτου, κλπ. O απεργιακός αγώνας είναι πλέον μονόδρομος, ενάντια στους υποστηρικτές των μνημονίων, παλιούς και νέους.

Σε αυτή την κατεύθυνση το Μέτωπο για την Ανατροπή στην ΠΟΕΣΥ, παραμένει αταλάντευτο και σας καλεί σε συστράτευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: