Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και συνταξιούχους του κλάδου να εκφράσουν την καθολική εναντίωσή τους στα σχέδια κυβέρνησης - εργοδοσίας, με όλες τις μορφές, και με απεργιακό αγώνα, τον οποίο οφείλουν να κηρύξουν οι Ενώσεις για την Τρίτη 3 Οκτώβρη, με οργάνωση και προοπτική κλιμάκωσης.
Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ τονίζει ότι κάθε αγώνας και η απεργία πρέπει να είναι όπλο διεκδίκησης εκ μέρους των εργαζομένων, να οργανώνεται από τα κάτω και να μην είναι απλά μια σφραγίδα - με μορφή εξωδίκου - των εργατοπατέρων, που το μόνο που κάνουν είναι παζάρια με την εργοδοσία και την κυβέρνηση στις πλάτες μας.
Γι' αυτό και την περασμένη Τρίτη 26/9, μέρα απεργίας για τα ΜΜΕ, το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, με το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει καταθέσει στους εργαζόμενους, στον αντίποδα της αδράνειας της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας.
Υπονομεύουν τον αγώνα μας, γιατί τα βρίσκουν με την κυβέρνηση και την εργοδοσία για ολοκληρωτική κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ, μετά την απεργία της περασμένης Τρίτης, για την επιτυχία της οποίας δεν πήρε κανένα μέτρο, αφού ούτε συγκέντρωση δεν διοργάνωσε, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, καλώντας σε απεργία με ερωτηματικό!

Συγκεκριμένα, στο ΔΣ της Τετάρτης 27/9 αποφάσισε να κάνει «απεργία» την ερχόμενη Τρίτη 3 Οκτώβρη, αν η κυβέρνηση δεν πάρει «θετική» - για ποιον και σε ποια κατεύθυνση; - νομοθετική πρωτοβουλία (!). Αποδεικνύεται ξανά ότι η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ δεν ενδιαφέρεται να οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων δημοσιογράφων, των εργαζομένων στα ΜΜΕ, με συμμετοχή των χιλιάδων εργαζομένων, άνεργων και συνταξιούχων του κλάδου. Κάθε σκέψη για «περιθώρια στην κυβέρνηση», προκειμένου να «νομοθετήσει» με βάση τις προτάσεις της εργοδοσίας και του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, οδηγεί τους εργαζόμενους στον αφοπλισμό, την ίδια στιγμή που οι εξελίξεις «τρέχουν» και θα έπρεπε να αξιοποιηθεί κάθε μορφή πάλης, όπως και η απεργιακή.

Ακόμα και τώρα, όμως, θέλουν τους εργαζόμενους στη γωνία.

Σύμφωνα, με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, την Πέμπτη 28/9 η ηγεσία του συναντήθηκε με τα προεδρεία των ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ και παρουσίασε νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί για την «οριστική λύση στο ζήτημα του ΕΔΟΕΑΠ και των ΕΤΑΣ και ΤΕΑΣ». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν τη στήριξή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης».
Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ έχει αποκαλύψει ότι αυτή η πρόταση ανοίγει το δρόμο για μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε επαγγελματικό Ταμείο με κεφαλαιοποιητικό σύστημα, κάτι που έχει δοκιμαστεί και έχουν χαθεί τα λεφτά των εργαζομένων φουντάροντας τα Ταμεία. Πρόκειται για πακέτο με δραστικές περικοπές από τώρα των παρεχόμενων υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, επικούρησης, εφάπαξ και συνεχή μείωσή τους με βάση την αναπροσαρμογή των παροχών κάθε χρόνο μετά από αναλογιστική μελέτη, με ελάχιστη εργοδοτική εισφορά, μη συμμετοχή του κράτους, ενώ οδηγεί σε παροχή υπηρεσιών ανταποδοτικά. Τέλος, αυξάνει τη συμμετοχή εργαζομένων και συνταξιούχων, ενώ ουσιαστικά εκπαραθυρώνει τους άνεργους. Αυτά φαίνεται ότι «συμφωνούν» κυβέρνηση - εργοδοσία και οι συνδικαλιστές τους και ταυτόχρονα επιχειρούν να συγκρατήσουν τις όποιες αντιδράσεις. Γι' αυτό δεν οργανώνουν ούτε την ενημέρωση στους τόπους δουλειάς, ούτε την πάλη.

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας

Εχουμε ευθύνη να πάρουμε στα δικά μας χέρια την υπόθεση, διεκδικώντας αγωνιστικά τα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα, με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-- Οι πλειοψηφίες των Ενώσεων να ενημερώσουν αμέσως τους εργαζόμενους για το πραγματικό περιεχόμενο της κυβερνητικής πρότασης.
-- Να προχωρήσουν αμέσως στη σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων χωρίς να επικαλεστούν κανένα «καταστατικό» «άλλοθι».
Διεκδικούμε:
  • Καμιά περικοπή στις παροχές.
  • Την ΜΗ μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Ταμείο, με κεφαλαιοποιητικό σύστημα και άνισες παροχές Υγείας - Πρόνοιας - Περίθαλψης.
  • Δεν αποδεχόμαστε να τεθούν εκτός ΕΔΟΕΑΠ οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι.
  • Στις παροχές των Ταμείων πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη των Ενώσεων, ανεξάρτητα από γεωγραφική προέλευση, από ειδικότητα, από σχέσεις εργασίας και οποιαδήποτε άλλη διάκριση.
  • Καμιά αύξηση του ποσοστού 3% των εισφορών των εργαζομένων.
  • Διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που να αποκαθιστά τις απώλειες των προηγούμενων ετών. Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα, κατάργηση κάθε μορφή ελαστικής ή ανασφάλιστης εργασίας. Διεκδικούμε ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας.
  • Επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, με πλήρη κάλυψη των κοινωνικών - ασφαλιστικών αναγκών των ανέργων.
  • Να εγγραφούν εδώ και τώρα όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου στις Ενώσεις και στα Ταμεία.
  • Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία και να δοθούν πίσω τα «κλεμμένα» από το «κούρεμα». Αυτή είναι η μόνη οριστική λύση στο πρόβλημα της Ασφάλισης και του ΕΔΟΕΑΠ. Να πληρώσουν στο ύψος της κάλυψης των αναγκών μας και όχι με βάση τις αντεργατικές απαιτήσεις των επιχειρηματιών και των κερδών τους. Το κράτος μάς φοροληστεύει, οι εργοδότες μάς εκμεταλλεύονται, γι' αυτό πρέπει να πληρώσουν.
Καλούμε την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις να αποφασίσουν χωρίς άλλες κωλυσιεργίες απεργία για την Τρίτη 3 Οκτώβρη και να συνεχίσουμε αγωνιστικά, κλιμακώνοντας με πολύμορφες μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια σε κυβέρνηση και εργοδοσία, ενάντια στην αντεργατική πολιτική στο σύνολό της.
Την Τρίτη 3 Οκτώβρη καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους του Κλάδου σε συγκέντρωση για να διαδηλώσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).




ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: