Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Μόνο ο Τραγάκης θα πληρώσει φόρο κληρονομιάς;

Copy & Paste: http://tvxs.gr
Ο Κ. Μητσοτάκης έσπευσε να αποκλείσει τον υιό Τραγάκη από τις εκλογικές λίστες της ΝΔ αλλά για λάθος λόγο: επειδή ο πατέρας του είχε προκαταλάβει «τις αποφάσεις του Προέδρου και των αρμοδίων οργάνων του Κόμματος». Λάθος λόγος, γιατί το σκάνδαλο είναι αλλού.
Η αφέλεια με την οποία ο Γιάννης Τραγάκης ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την Βουλή μετά από 45 χρόνια και θα «διορίσει» το γιο του εμπεριέχει όλα τα στοιχεία που καθόρισαν το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης . Που βασίζεται στην οικογενειοκρατία αλλά επικαλείται… την αριστεία.
O Γιάννης Τραγάκης  εκλέγεται από το 1974 και αυτό είναι από μόνο του υπερβολικό. Αλλά με απόλυτη φυσικότητα αναγγέλλει ότι φεύγοντας θα κληροδοτήσει – ουσιαστικά μαζί με το μηχανισμό του- τη βουλευτική έδρα στο γιο του! Λες και η εκλογική του περιφέρεια είναι φέουδο που του ανήκει.
Ποιος όμως θα μπορούσε να εγκαλέσει τον Τραγάκη για την αποθέωση του νεποτισμού όταν το ίδιο του το κόμμα αλλά αντίστοιχα και το ΠΑΣΟΚ είναι ακριβώς αυτό;  Κόμματα που κληρονομούνται από γενιά σε γενιά, ανάμεσα σε παιδιά, ανίψια και εγγόνια μεγάλων πολιτικών οικογενειών. Έχουμε υπουργούς που διορίστηκαν και πρωθυπουργούς που εκλέχθηκαν με βασικό προσόν το όνομα τους- και καταστροφικά αποτελέσματα για τη χώρα.
Και τουλάχιστον η ..αυθόρμητη οικογένεια Τραγάκη πλήρωσε με τον αποκλεισμό του υιού- υποθέτουμε για μια μόνο εκλογική αναμέτρηση. Οι υπόλοιποι που νέμονται τις πολιτικές περιουσίες, πότε θα πληρώσουν φόρο κληρονομιάς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: