Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Πρόταση ενοχής για το δομημένο ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ

Copy & Paste: http://news247.gr Σεπτεμβρίου 12 2017 19:20
Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πρότεινε την καταδίκη δύο εκ των 10 κατηγορουμένων στην υπόθεση δομημένου ομολόγου του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσιογράφων, δέκα χρόνια μετά
Την καταδίκη του πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ, Δημήτρη Καπράνου, και του πρώην προέδρου του νοσοκομείου "Μεταξά", Νίκου Δεσποτόπουλου, για την πολύκροτη υποπθεση του δομημένου ομολόγου πρότεινε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθήνας η εισαγγέλεας της έδρας.
Η εισήγηση ενοχής για τους δύο κατηγοορούμενους έρχεται σχεδόνπ δέκα χρόνια μετά και αφορά στα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε τη μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, καθώς φέρεται να τελέστηκε μόνο μία φορά το 2006. Αναφορικά με τους υπόλοιπους οκτώ κατηγορούμενους, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή τους, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν προέκυψε ζημία για το ταμείο του παλαιού ασφαλιστικού ταμείου των δημοσιογράφων ΤΣΠΕΑΘ.
Κατά την κατηγορία, ο Δ. Καπράνος εμφανίζεται να έχει λάβει έμβασμα ύψους 1.887.000 ευρώ στο εξωτερικό λίγες μόλις ημέρες μετά την αγορά του δομημένου ομολόγου από το Ταμείο. Πάντως, ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ έχει αρνηθεί την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας πως τα χρήματα προήλθαν από πώληση περιουσιακών του στοιχείων, τίτλων εφημερίδων και περιοδικών.
Η επένδυση στο δομημένο ομόλογο φέρεται να τελέστηκε τον Ιούλιο του 2006, πριν 11 χρόνια, με την υπόθεση να εκδικάζεται σήμερα σε πρώτο βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: