Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΕΣΗΕΑ θέλει απεργία για να περάσει το πρώτο σχέδιο καναλαρχών για τον ΕΔΟΕΑΠ!

Copy & Paste by  • 21
Φθάσαμε πλέον στο κατώτατο σκαλί ως κλάδος. Ο εκπρόσωπος των καναλαρχών Πάνος Κυριακόπουλος απέρριψε την πρόταση του(!) για θέσπιση πόρου 4% στη διαφήμιση επειδή ορίστηκε τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. Και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αντί να υλοποιήσει την απόφαση της γενικής συνέλευσης που μιλούσε ξεκάθαρα για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, αποφάσισε σήμερα να κάνει 24ωρη απεργία για να περάσει το πρώτο σχέδιο-πρόταση Κυριακόπουλου! Αυτή είναι δική μας κρίση, στην ΕΣΗΕΑ λένε πως η απεργία γίνεται με πλαίσιο την πρόταση Καπάκου. Η οποία πρόταση είναι σχεδόν ταυτόσημη με την πρώτη πρόταση του Π. Κυριακόπουλου(της 4ης Ιούλη 2017). 
Σήμερα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επικράτησε ένταση καθώς αποχώρησαν ο Γιάννης Αγγέλης από την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (σε άλλη ανάρτηση η δήλωση αποχώρησή του) και ο Μαζανίτης της πλειοψηφούσας πααράταξης Αντωνιάδου επειδή δεν ήθελε καθόλου απεργία…
Τελικά την πρόταση Αντωνιάδου, να γίνει δηλαδή 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ με αίτημα την πρόταση Καπάκου για τον ΕΔΟΕΑΠ, ψήφισαν 4 μέλη του ΔΣ, ενώ καταψήφισαν οι Νανά Νταουντάκη (Μαχόμενοι δημοσιογράφοι) και Γ. Μηλιώνης (Δημοσιογραφική Συνεργασία). Καθυστερημένος στο ΔΣ ήταν ο Δ. Τσαλαπάτης.
Είναι φανερό πως μετά τα όσα λέει ο εκπρόσωπος των καναλαρχών, δεν υπάρχει καμία πρόθεση να μεταλλαχθεί ο ΕΔΟΕΑΠ ως ταμείο υγείας και περίθαλψης για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Οι καναλάρχες τους οποίους η ίδια η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας αναβάθμισε ως προνομιακούς συνομιλητές, θέτοντας ως προαπαιτούμενο στην όποια παρέμβασή της, τη σύμφωνη γνώμη τους, δεν θέλουν να πληρώσουν ούτε ευρώ για την ασφάλιση των εργαζομένων τους. Δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές εδώ και ενάμισι χρόνο και είναι άρχοντες…
Το ζήτημα είναι πως ανέχονται οι δημοσιογράφοι, ακόμη και οι ενσωματωμένοι σε διάφορα κέντρα, τόσο μεγάλο εμπαιγμό και να τους κοροϊδεύουν στα μούτρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: