Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ήμασταν οι πρώτοι που ζητήσαμε εξηγήσεις για ...την αφωνία Ολάντ στην ΕΡΤ και την απουσία Ελλήνων δημοσιογράφων. "Άλλα των άλλων" απαντά η δημόσια ραδιοτηλεόραση, παραδεχόμενη την ΓΚΑΦΑ της

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ
Απάντηση της ΕΡΤ σχετικά με δήθεν τεχνικά προβλήματα στην κάλυψη της επίσκεψης του Φ. Ολάντ
Αναληθείς χαρακτηρίζονται από την ΕΡΤ οι αναρτήσεις σε ιστοσελίδες και οι αναφορές σε δελτία ειδήσεων ιδιωτικών σταθμών σχετικά με δήθεν τεχνικά προβλήματα στην κάλυψη της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ από τη δημόσια τηλεόραση.
Ειδικότερα επισημαίνεται ότι:
Η ΕΡΤ τροποποίησε το πρόγραμμά της από νωρίς το πρωί και με ειδικά αφιερώματα έδωσε το πολιτικό στίγμα της άφιξης του κ. Ολάντ. Επίσης, προέβη στην πλήρη κάλυψη όλων των δραστηριοτήτων του Γάλλου Προέδρου από την άφιξή του στην Αθήνα, βάσει του προγράμματος που έχει καταρτισθεί.
Αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, ο κ. Ολάντ έκανε δηλώσεις στα γαλλικά ΜΜΕ που τον ακολουθούν στο ταξίδι του. Το γεγονός αυτό δεν είχε περιληφθεί στο πρωτόκολλο της επίσκεψής του και ως εκ τούτου δεν επετράπη στο συγκεκριμένο χώρο κάμερα της ΕΡΤ. Παρ’ όλα αυτά η ΕΡΤ που ακολουθούσε τον Γάλλο πρόεδρο κατέγραψε τις δηλώσεις του, δίνοντας εικόνα στη ζωντανή έκτακτη ενημερωτική εκπομπή της.
Άμεσα η ΕΡΤ έδωσε με κύκλωμα σε όλους τους ιδιωτικούς σταθμούς τις δηλώσεις του κ. Ολάντ με παράλληλη διερμηνεία στα ελληνικά. Είναι συνεπώς αναληθής ο ισχυρισμός ότι η ΕΡΤ χρησιμοποίησε πλάνα από διεθνείς τηλεοπτικούς σταθμούς για να καλύψει «παραλείψεις» και «αβλεψίες» της.
Η ΕΡΤ θα καλύπτει με πλουραλισμό και ακρίβεια όλη την πολιτική επικαιρότητα, παρέχοντας αξιόπιστη και έγκαιρη ενημέρωση στους Έλληνες πολίτες, όπως ακριβώς προβλέπεται από τον θεσμικό της ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: