Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Μεγαλειώδης και μαχητική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στον Κεραμεικό. ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΘΑΒΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Copy & Paste: http://laiki-enotita.gr
ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΡΩ ΔΡΟΜΟΙ
Πλημμύρισαν από χιλιάδες κόσμο και από αγωνιστικό παλμό η Αίθουσα του Κεραμεικού και οι γύρω δρόμοι στη συγκέντρωση που διοργάνωσε τη Δευτέρα (19/10) η Λαϊκή Ενότητα.
Η αίθουσα του Cine Κεραμεικού ήταν ασφυκτικά γεμάτη, πλημμυρισμένη με όρθιους και τον κόσμο να κρέμεται σαν σταφύλια στους εξώστες.
Ταυτόχρονα ο κόσμος παρακολουθούσε όρθιος από βίντεο-οθόνη τη συγκέντρωση προκαλώντας αδιαχώρητο στους γύρω από τον Κεραμεικό δρόμους.
Χαρακτηριστικό, όμως, της συγκέντρωσης δεν ήταν μόνο η εντυπωσιακή συμμετοχή αλλά κυρίως ο παλμός, το πάθος και η αγωνιστικότητα των συμμετεχόντων. Ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης, Παναγ. Λαφαζάνης διεκόπτετο συνεχώς από βροχή χειροκροτημάτων, από επευφημίες και συνθήματα.
Πρέπει να υπογραμμίσουν ότι η εξαιρετική επιτυχία της εκδήλωσης σημειώθηκε παρά το άθλιο εμπάργκο που επέβαλαν σ' αυτήν όλα τα συστημικά, ιδιωτικά και κρατικά, μέσα ενημέρωσης, τύπος, τηλεόραση, ραδιόφωνο.
Η φίμωση δεν υπήρξε μόνο στην αναγγελία της συγκέντρωσης της ΛΑΕ αλλά και μετά την πολιτική συγκέντρωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι που γράφονταν αυτές οι γραμμές κανένα μέσο δεν αναφέρει το παραμικρό για μια σοβαρή πολιτική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών.
Έγκυρες πληροφορίες αποδίδουν αυτήν την εικόνα "χουντικού" τύπου φίμωσης μιας πολιτικής δύναμης, που έχει και ευρωβουλευτή και δημιουργεί πολιτικά γεγονότα όχι μόνο στο "μένος" των μέσων εναντίον της Λαϊκής Ενότητας, που σχετίζεται με τις θέσεις της τελευταίας αλλά κυρίως στις ωμές εκβιαστικές επεμβάσεις του Μεγάρου Μαξίμου που απαιτεί πάση θυσία την φίμωση από παντού της Λαϊκής Ενότητας.
Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι η εξαιρετική επιτυχία της συγκέντρωσης της ΛΑΕ στον Κεραμεικό καταδεικνύει τη μεγάλη απήχηση της Λαϊκής Ενότητας και την ιδιαίτερη μετεκλογική δυναμική της, ενώ πολλοί συνδέουν τη δυναμική της ΛΑΕ και με σειρά άλλων κοινωνικών διεργασιών και κινητοποιήσεων, για να βγάλουν το συμπέρασμα πως μπορεί να κυοφορούνται σιγά-σιγά πολιτικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: