Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

22/6/2016
Σε εξέλιξη είναι η μεγάλης εμβέλειας πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ η οποία θα πάρει Πανελλαδικό χαρακτήρα το επόμενο χρονικό διάστημα, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί η πρωτοφανής και προκλητική μεταχείριση του εφοπλιστικού κεφαλαίου από όλες έως τώρα τις κυβερνήσεις της χώρας την μεταπολεμική περίοδο.
Το σκανδαλώδες καθεστώς που οικοδομήθηκε την περίοδο αυτή συνιστά ένα διαρκές πολιτικό – κοινωνικό και οικονομικό σκάνδαλο το οποίο παρά τις προσπάθειες του αγωνιστικού ταξικού Ναυτεργατικού κινήματος, των δυνάμεων της αριστεράς αλλά και ανεξάρτητων αγωνιστών δημοσιογράφων, δεν στάθηκε δυνατόν να αποκαλυφθεί λόγω των ισχυρών προσβάσεων και διασυνδέσεων των εφοπλιστών στα ΜΜΕ, στο ελεγχόμενο πολιτικό σύστημα αλλά και την ισχυρή επιρροή που διαχρονικά διατηρούσαν στα συνδικάτα των Ναυτεργατών αλλά και στην ΠΝΟ, την οποία ασφυκτικά ελέγχουν, προστατεύουν και ποδηγετούν.
Είναι αυτό το μοντέλο που τα άθλια βαποράκια της παραπληροφόρησης επί δεκαετίες, με το αζημίωτο, προσπαθούν να το παρουσιάσουν ως επίτευγμα της «δαιμόνιας επιχειρηματικής ικανότητας των ελλήνων εφοπλιστών».
Παράλληλα αυτά τα ίδια διαπλεκόμενα ΜΜΕ με το εφοπλιστικό κεφάλαιο καταβάλουν καθημερινή προσπάθεια να το αγιοποιήσουν παρουσιάζοντας το άσπρο – μαύρο σχετικά με τον ρόλο και κυρίως την συνεισφορά τους στην χώρα, στην οικονομία και την κοινωνία.
Αποσιωπούν συστηματικά ότι παράγοντες που καθόρισαν την άνοδο και την επικράτησή τους στον διεθνή ναυτιλιακό στίβο ήταν και παραμένουν οι πολιτικές που ασκήθηκαν διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και τους εξασφάλισαν πρωτοφανή προνόμια, ανεξέλεγκτη επιχειρηματική δράση, φορολογική ασυλία, συστηματική στήριξη στα διεθνή φόρουμ, μαύρη ανασφάλιστη και χαμηλόμισθη εργασία, ΣΣΕ υποδεέστερες όλων των ανταγωνιστικών ναυτιλιακών χωρών, εκμεταλλεύτηκαν το υψηλό επίπεδο ναυτοσύνης των ελλήνων Ναυτεργατών και πάνω στις δικές τους πλάτες έχτισαν την οικονομική τους «αυτοκρατορία».
Στο έδαφος αυτών των πολιτικών και προνομίων αναπτύχθηκαν, εδραιώθηκαν και κυριάρχησαν τις τελευταίες δεκαετίες στον παγκόσμιο ναυτιλιακό στίβο.
Αυτή είναι η μοναδική σκληρή πραγματικότητα την οποία οι ίδιοι δεν επιθυμούν να αναδειχθεί, να προβληθεί και να αποκαλυφθεί…. και όποιοι τολμούν να διατυπώνουν τέτοιες απόψεις είναι γραφικοί, λαϊκιστές και ρέπουν προς τον κιτρινισμό…..
Για να πετύχουν αυτόν τον σκοπό χρησιμοποίησαν κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο, εκβιασμούς, απειλές, για να θεσμοθετήσουν το σύστημα της ασύδοτης επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους που αποτελεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Ναυτιλίας.
Όπως αποδεικνύεται, είχαν «επενδύσει» ποικιλότροπα και στον ΣΥΡΙΖΑ όταν αντιλήφθηκαν ότι η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν προ των πυλών της κυβερνητικής εξουσίας και όπως δείχνουν τα πράγματα η επιλογή τους αυτή επιβραβεύτηκε πλήρως.
Τσίπρας – Δραγασάκης – Τσακαλώτος – Σταθάκης – Αλεξιάδης – Δρίτσας και πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι αστέρες της συμβιβασμένης αριστεράς, πρώτα έδωσαν τα διαπιστευτήρια της υποταγής στα μεγάλα αφεντικά του εφοπλιστικού κεφαλαίου και ακολούθως δρομολόγησαν πολιτικές που υπηρετούν και υπερασπίζονται τα ταξικά τους συμφέροντα.
Αυτό το άθλιο αντικοινωνικό, νεοαποικιακό καθεστώς δεν μπορεί και δεν θα είναι στο διηνεκές στο απυρόβλητο, χωρίς ουσιαστική αμφισβήτηση, αντιπαράθεση και σύγκρουση……
Οι δυνάμεις του μαχόμενου ταξικού εργατικού κινήματος, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις έχουν χρέος να αποδομήσουν, να ακυρώσουν και να καταργήσουν, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη φάση της μνημονιακής βαρβαρότητας στην οποία οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα δεινοπαθούν με τις παλιές και τις νέες μνημονιακές καταστροφικές πολιτικές και την ίδια στιγμή παραμένει άθικτο και αλώβητο το καθεστώς της φοροασυλίας και της ασύδοτης επιχειρηματικής δράσης του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
Η κυβερνητική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επί 1,5 χρόνο αποδείχνει ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να αγγίξει αυτό το νεοαποικιακό καθεστώς που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές στην Ναυτιλία και την χώρα μας.
Στις συνθήκες αυτές αποκτά ξεχωριστή και μεγάλη σημασία η πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ για την συγκρότηση ενός κινήματος με ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες θα θέσουν το θέμα της κατάργησης της εφοπλιστικής ασυδοσίας, ακόμη και αυτών των ρυθμίσεων που έχουν συνταγματική κατοχύρωση, εν όψει της αλλαγής του συντάγματος της χώρας.
Για τον σκοπό αυτό η ΠΕΝΕΝ μπαίνει μπροστά και αναλαμβάνει αυτήν την ιστορική πρωτοβουλία με σκοπό να συσπειρώσει σε μια άλλη πολιτική κατεύθυνση δυνάμεις, σωματεία, συλλογικότητες, προσωπικότητες που θα αναδείξουν την ανάγκη να μπει τέλος στην επιχειρηματική ασυδοσία των εφοπλιστών.
Να σπάσει το γκέτο της σιωπής στα ΜΜΕ, να σταματήσει η παραπληροφόρηση των ελεγχομένων από το εφοπλιστικό κεφάλαιο ΜΜΕ.
Είναι αυτονόητο και προφανές ότι η πάλη του εργατικού κινήματος και κυρίως των Ναυτεργατών και της ΠΕΝΕΝ δεν περιορίζεται μόνο στην κατάργηση της εφοπλιστικής ασυδοσίας επεκτείνεται με τις θέσεις και την δράση τους ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο συνολικά (εγχώριο και ξένο), τα προνόμιά τους και στο ίδιο το πολιτικό σύστημα και στις πολιτικές που παράγουν την εκμετάλλευση, την αδικία, την καταπίεση και την συντριβή των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων!!!
Στην κατεύθυνση αυτής της μεγάλης εκστρατείας θα απευθυνθούμε σε εκατοντάδες εργατικά Σωματεία και συλλογικότητες, στις πολιτικές δυνάμεις της μαχόμενης αριστεράς (κομμουνιστικής, αντικαπιταλιστικής και ριζοσπαστικής) σε ένα ευρύ φάσμα δημοσιογράφων (ανεξάρτητων από την κηδεμονία των εφοπλιστών και των δυνάμεων του κεφαλαίου) που καλύπτουν όλα τα ΜΜΕ, επιστήμονες, πολιτικές προσωπικότητες και άλλους φορείς.   
Για τον σκοπό αυτό θα γίνουν συσκέψεις, εκδηλώσεις, ημερίδες, αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις με επίκεντρο τον τομέα της Ναυτιλίας, θα τυπωθούν δεκάδες φυλλάδια, αφίσες, αεροπανώ, ανακοινώσεις και άλλο ενημερωτικό υλικό.
Θα γίνει προσπάθεια για διαφημιστικά σποτ σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε ενημερωτικές ιστοσελίδες ακόμη σε εφημερίδες και σε τηλεοπτικά κανάλια.
Ήδη έχει ξεκινήσει η ενημέρωσή μας σε πολλούς φορείς από τους παραπάνω που αναφέρουμε και υπάρχει θερμή ανταπόκριση στο κάλεσμα και την πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ.
Καλούμε τον κλάδο, τον ναυτεργατικό κόσμο της χώρας μας εν ενεργεία και συνταξιούχους να δώσουν για άλλη μια φορά το μαζικό και αγωνιστικό τους παρόν, να πλαισιώσουν και να συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις του ιστορικού μας Σωματείου.

Το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: