Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΕΦΚΑ: Ορίστηκε το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, με μέλη Αντωνοπούλου & Γκανά από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

ΕΦΚΑ
Ορίστηκε το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο
Το προσωρινό Δ.Σ. του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) όρισε, με απόφαση που υπέγραψε (ΑΔΑ ΩΔΑΒ465Θ1Ω-ΠΥ5), ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος:
1. Καλαματιανός Διονύσιος – Χαράλαμπος, Διοικητής του ΕΦΚΑ, ως Πρόεδρος, με αναπληρώτρια την Τριανταφυλλίδη Βασιλική Υποδιοικήτρια του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.
2. Τσακίρης Δημήτριος, Πτυχιούχος ΑΕΙ, Διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή το Δημήτριο Χριστοφορίδη, πτυχιούχο ΑΕΙ, Υποδιοικητή του ΟΑΕΕ.
3. Μπακαλέξης Αθανάσιος, πτυχιούχος ΑΕΙ, Διοικητής του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Βιταντζάκη Νικόλαο, πτυχιούχος ΑΕΙ, Υποδιοικητή του ΟΓΑ.
4. Παναγιώτα Αντωνοπούλου, Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Γκανά Μάρκο, συνταξιούχο, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
5. Πλιάκης Στυλιανός, Πτυχιούχος ΑΕΙ, Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Μακέδο, Αντιπρόεδρο Α΄ του Δ.Σ. του ΕΤΑΑ.
6. Ανδρέας Κομματάς, Πτυχιούχος ΑΕΙ, Πρόεδρος του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Δαούση Γεώργιο, υπάλληλο του Ταμείου, πτυχιούχο ΑΕΙ Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΝΑΤ.
7. Σταμάτιος Υπερήφανος, Πτυχιούχος ΑΕΙ, Μηχανολόγος Μηχανικός, Πρόεδρος του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ), ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή τον Κουμπαράκη Γεώργιο, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ.
8. Αφροδίτη Χαρίση, πτυχιούχο Α.Ε.Ι. Πρόεδρο του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή το Γάτη Ιωάννη, συνταξιούχο, αναπληρωτή της Προέδρου στο Δ.Σ. του ΕΤΑΤ
9. Κουλούρης Βασίλειος, Προϊστάμενος Δ/νσης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αναπληρώτρια τη Στελλάτου Ιουλία.
10. Παγώνη Πηνελόπη, Προϊσταμένη Γενικής Δ/νσης του Υπουργείου Οικονομικών με αναπληρωτή το Βαλελή Αρτέμιο.
11. Βρακά Στυλιανή, ειδικός επιστήμονας ειδικός σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης και προστασίας με αναπληρωτή το Ρουσσάκη Σπύρο.
12. Μητσόπουλος Γεώργιος, ειδικός επιστήμονας ειδικός σε θέματα οικονομικών και οικονομικής διαχείρισης με αναπληρωτή τον Ακουμιανάκη Ανδρέα.
Η θητεία του προσωρινού Δ.Σ. λήγει αυτοδικαίως με τη συγκρότηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 57 του ν.4387/2016, του νέου Δ.Σ. του ΕΦΚΑ και στο διάστημα των επόμενων 7 μηνών θα πρέπει, χωρίς να ανακοπεί η λειτουργία των Ταμείων και η καταβολή συντάξεων και των άλλων παροχών, να «τρέξει» τις διαδικασίες για την ενοποίηση των μητρώων των ασφαλισμένων και των περιουσιακών στοιχείων των επιμέρους ταμείων, τη διοικητική οργάνωση, την ανάδειξη εκπροσώπων των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, τη στελέχωση των υπηρεσιών και τη μεταφορά προσωπικού (έως την 1/3/2017).
Το προσωρινό Δ.Σ. θα συντάξει τον πρώτο προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ και θα εισηγηθεί νέο Κανονισμό για την ασφάλιση και τις παροχές με βάσηπόρισμα το οποίο θα στηριχθεί στις οικονομικές δυνατότητες του ενιαίου φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: