Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016

Μίκης Θεοδωράκης: Εκεί που μας φτάσανε χρειάζεται επανάσταση - ΒΙΝΤΕΟ

Copy & Paste: http://www.enikos.gr ΠΗΓΗ: flashnews.gr
Μίκης Θεοδωράκης: Εκεί που μας φτάσανε χρειάζεται επανάσταση - ΒΙΝΤΕΟΜέσα από τις αναμνήσεις του, ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στο σήμερα δίνοντας σαφές το πολιτικό του στίγμα για την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας. 
Ο Μίκης Θεοδωράκης στη διάρκεια της προς τιμήν του εκδήλωση στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά, αφού επεσήμανε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να είναι αυτάρκης, καθώς έχει μεγάλο πλούτο που θέλουν να τον αρπάξουν οι ξένοι, τόνισε:
«Εδώ που φτάσαμε, εκεί που μας φτάσανε χρειάζεται επανάσταση». Και υπό τα χειροκροτήματα του κόσμου που είχε κατακλύσει ασφυκτικά την αίθουσα, λίγο μετά συμπλήρωσε πως λυπάται που δεν μπορεί να περπατήσει και να πάρει ένα καλάσνικοφ να κατέβει στις πλατείες.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης η νεανική ομάδα Paspartou απέδωσε γνωστά τραγούδια του, ενώ εκτός προγράμματος και την ώρα που έφευγε ο Μίκης Θεοδωράκης τον περίμεναν για να του δώσουν ένα δώρο και αυτός ίσως να τους έδωσε το μεγαλύτερο που μπορούσε. Τους διεύθυνε σε ένα από τα τραγούδια του.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας ανάγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ανακηρύσσεται ο Μίκης Θεοδωράκης επίτιμος δημότης των Χανίων και του παρέδωσε το χρυσό κλειδί της πόλης.
Επίσης ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βασίλης Διγαλάκης απέδωσε στον Μίκη Θεοδωράκητη μέγιστη τιμή του Ιδρύματος, παραδίδοντάς του το χρυσό μετάλλιο για το παγκόσμιας εμβέλειας έργο του και την εθνικά ενωτική στάση του σε όλη την πρόσφατη ιστορία.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Να σημειώσουμε πως πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Θεοδωράκης ξεναγήθηκε στους χώρους του παλιού τελωνείου Χανίων, το οποίο ανακατασκευάζεται ως πολιτιστικό κέντρο και θα φέρει το όνομά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: