Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Η ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει την πολιτική συνέπεια της κυβέρνησης να φέρει ως ένα από τα πρώτα νομοσχέδιά της στη Βουλή, την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, η πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας, γεγονός που ταυτόχρονα θα σημάνει την εργασιακή αποκατάσταση χιλιάδων συναδέλφων, οι οποίοι με βάρβαρο τρόπο οδηγήθηκαν στην ανεργία τον «μαύρο» Ιούνιο του 2013.

Παράλληλα το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν είχε τη δυνατότητα να αναπτύξει τις θέσεις του για τη νέα εποχή που ανοίγει για την ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της, δηλώνει την ετοιμότητά του να συναντηθεί άμεσα με τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας, καθώς και να καταθέσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τις προτάσεις της για το υπό δημόσια διαβούλευση ν/σ.
Κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν στην οργανωτική δομή του νέου φορέα, στους μισθούς υπερημερίας των συναδέλφων που επί 22 μήνες αγωνίστηκαν για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, στις εργασιακές σχέσεις, με βάση τις οποίες θα εργάζονται οι συνάδελφοί μας, τις Συλλογικές Συμβάσεις των δημοσιογράφων και άλλα, είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: