Copy & Paste: http://www.thepressproject.gr
Σε αποκαλύψεις για το κλίμα που επικρατεί στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα και τις προτάσεις που τίθενται στο τραπέζι, προχώρησε η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Ελενα Παναρίτη, σημειώνοντας πως το κλίμα στις διαπραγματεύσεις είναι πολλές φορές απαξιωτικό προς την Ελλάδα
«Όταν λέμε ότι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας, μας απαντούν μην πληρώσετε και κανένα μισθό για 1-2 μήνες, μείνετε χωρίς μισθούς για 1-2 μήνες», υποστηρίζει η Ελενα Παναρίτη, θέλοντας να δείξει τι κλίμα επικρατεί στις συζητήσεις, αλλά και πώς αντιμετωπίζουν οι δανειστές το ελληνικό ζήτημα.
«Αυτοί που έχουν έρθει να μας βοηθήσουν έχουν στηριχθεί σε παράξενους τρόπους που δουλεύουν και δεν βοηθούν ακριβώς. Άλλοι λένε να δουλέψουμε τις μεταρρυθμίσεις και να το κάνουμε με άλλους εταίρους που στην πραγματικότητα δεν βοηθούν. Βλέπουν το πρόβλημα με παράξενο τρόπο, όταν λένε μην πληρώσετε μισθούς για δύο μήνες», σημείωσε η κυρία Παναρίτη, απαντώντας σε ερωτήματα που δέχθηκε στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας του Deree, με θέμα την τεχνική των διαπραγματεύσεων.Συνεργάτες του Βαρουφάκη επιβεβαιώνουν την αποκάλυψη της Έλενας Παναρίτη
Είναι ντροπή και να το συζητάτε, να μην ξανακούσω τέτοιες απόψεις, απάντησε, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, ο Γιάνης Βαρουφάκης, όταν οι δανειστές πρότειναν να μην πληρωθούν μισθοί για 1-2 μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωναν πως η σχετική αναφορά έγινε στο περιθώριο των συναντήσεων στις Βρυξέλλες, πριν συνεδριάσει την Τρίτη το Brussels Group.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αντίδραση του Βαρουφάκη ήταν άμεση.
Από εκεί και πέρα, η κυρία Παναρίτη μίλησε και για την διαπραγμάτευση διασαφηνίζοντας ότι η συμπεριφορά είναι πολλές φορές απαξιωτική απέναντι στην ελληνική αποστολή και αυτό ίσως να οφείλεται -σύμφωνα με την κα Παναρίτη- στο γεγονός ότι από το 2010 δεν ήταν η Ελλάδα έτοιμη για παροχή τεχνοκρατικών λεπτομερειών, λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας.
Εκτίμησε επίσης ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα είναι 1,5% όπως προέβλεπαν οι αρχικοί υπολογισμοί αλλά 0,6% ενώ αναφέρθηκε πολλές φορές στην ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στεκόμενη στο γεγονός ότι ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα βγαίνουν πολύ νωρίς σε σύνταξη διάφορες ειδικότητες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου