Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Κάτι μεγάλο διακυβεύεται στον ΕΔΟΕΑΠ τελικά…

Copy & Paste: http://mediatvnews.gr  •
ΕΔΟΕΑΟ-30…Πως αλλιώς να εξηγηθεί η λογικά ανεξήγητη σφοδρή και συκοφαντική επίθεση που εξαπέλυσε η πρώην πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ελένη Σπανοπούλου εναντίον δυο μόνο μελών του απερχόμενου ΔΣ του οργανισμού, του Γιάννη Αγγέλη και Πόπης Χριστοδουλίδου, στο κλείσιμο της κάλπης την πρώτη ημέρα των εκλογών για νέα διοίκηση; Είχε προηγηθεί προσωπικό sms μήνυμα της πρώην προέδρου κατά υποψηφίων στις εκλογές. Αναρτούμε με κάθε επιφύλαξη, λόγω των συκοφαντικών σχολίων που εμπεριέχονται αλλά και προσωπικών ιατρικών δεδομένων ασφαλισμένου, την ανακοίνωση της Ελ. Σπανοπούλου, την απάντηση των Γ.Αγγέλη, Π. Χριστοδουλίδου καθώς και την απάντηση των εργαζομένων του ΕΔΟΕΑΠ μέσω του εκπροσώπου τους. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, πολύ περισσότερο που σήμερα ολοκληρώνεται η εκλογική διαδικασία και το νέο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ θα έχει να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες προκλήσεις. Το ερώτημα που τίθεται με οξύ τρόπο στους ασφαλισμούς είναι αν θα επιλέξουν σκληρές περικοπές σε υγεία και σύνταξη για να σωθεί για ένα-δυο χρόνια το μαγαζί με λιγότερους ή αν όλοι μαζί θα απαιτήσουν αύξηση των εσόδων.
Η απάντηση των δυο μελών του ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
O οχετός της συκοφαντίας και του ψεύδους στην υπηρεσία των «ανώνυμων» συνεργατών.
(Η΄ το πως η Σπανοπούλου περιμένοντας την κλήτευση του εισαγγελέα βαφτίζει τον εαυτό της εκπρόσωπο των εργαζομένων του ΕΔΟΕΑΠ).

Συνάδελφοι χθες βράδυ και ενώ είχε λήξει η πρώτη ημέρα εκλογών για την νέα Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ κυκλοφόρησε διαδικτυακά ένας νέος οχετός συκοφαντιών και ασύστολου ψεύδους από την Ελένη Σπανοπούλου, ενάντια σε δύο μέλη του ΔΣ, την Πόπη Χριστοδουλίδου και τον Γιάννη Αγγέλη.
Αυτή την φορά ο άνθρωπος που ζήλεψε το «κούρεμα» της ΤτΕ στα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ και φρόντισε να το επαναλάβει μόλις 24 ώρες αργότερα με ζημία πολλών εκ. ευρώ, επιλέγει με μία αξιοπρόσεκτη γκεμπελική μέθοδο μία νέα συνταγή διπλού ψεύδους:
· Αποδίδει στα δύο μέλη του Συμβουλίου όλα όσα η ίδια και οι κατά περίπτωση συνεργάτες της επιχείρησαν με μικρή ευτυχώς επιτυχία να περάσουν από το ΔΣ, για να στείλουν το Ταμείο και τους ασφαλισμένους μας μια ώρα αρχύτερα στο έλεος των ασφαλιστικών εταιρειών.
· Με πρωτοφανές θράσος υπογράφει τον οχετό η ίδια ως 146 εργαζόμενοι του ΕΔΟΕΑΠ ! Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν έχουν ιδέα επ’ αυτού και θα είναι μάλλον φυσιολογικό να κινηθούν κατά τα δέοντα απέναντί της.
Συνάδελφοι είναι προφανές ότι πίσω από το νέο «χτύπημα» της κας Σπανοπούλου, πέρα από τα αδιέξοδα μιας διετούς ανεπιτυχούς προσπάθειας να «νομιμοποιήσει» όλα εκείνα με τα οποία ο εισαγγελέας πλέον ασχολείται, αναδύεται και κάτι άλλο: η αγωνία και ο πανικός όλων όσων χρησιμοποιούσαν τα δύο τελευταία χρόνια την «κυρία» αυτή, για να κάνουν ή να πουν όλα όσα οι ίδιοι δεν τολμούσαν να επιχειρήσουν καταπρόσωπο ενάντια στους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ.
Η απάντηση σ’ αυτήν και σε όλους όσους την χρησιμοποιούν ακόμα και τώρα πρέπει να είναι μία : μηδενική αποχή από τις εκλογές, όλοι οι συνάδελφοι να κατέβουν και να καθορίσουν με την ψήφο τους την τύχη του αυτοδιοικούμενου ΕΔΟΕΑΠ.
Γιάννης Αγγέλης – Πόπη Χριστοδουλίδου

Η επίθεση Ελ. Σπανοπούλου
ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΛΟΓΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ
Ανοιχτή επιστολή για δύο τζάμπα μάγκες του ΕΔΟΕΑΠ

Προς όλα τα μέλη μας
Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι για μας και η δουλειά μας και το ταμείο μας και το σπίτι μας.Είμαστε οι 146 που καθημερινά σας εξυπηρετούμε.Δύο χρόνια τώρα δουλεύουμε κάτω από απειλές απολύσεων, διώξεων, ύβρεων και λαϊκισμού.Κλίμα τρομοκρατίας που έχει ονοματεπώνυμο και συνέπειες στη διάλυση των Υπηρεσιών μας.Ως εργαζόμενοι στο Ταμείο μας αποκαλύπτουμε όλα τα παρακάτω, γιατί δύο μέλη του απερχόμενου ΔΣ ξεπέρασαν κάθε όριο με όσα δύο χρόνια λένε και κάνουν μέσα κι έξω από τον ΕΔΟΕΑΠ.
Με χοντρά ψέματα , συκοφαντίες και ανέξοδες αερολογίες τάζουν λαγούς με πετραχήλια στους ασφαλισμένους και εμφανίζονται σαν μαχητές της εντιμότητας, υπερασπιστές των αδύναμων και τιμητές των πάντων. Δεν είναι όμως αυτή η αλήθεια !Για όσα καταγγέλλουμε υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία στα γραφεία των Υπηρεσιών μας .Η Πόπη Χριστοδουλίδου και ο Γιάννης ΑγγέληςΔεν κατέθεσαν σε δύο χρόνια ούτε μια ουσιαστική πρόταση για τον ΕΔΟΕΑΠ! Κατέθεσαν μόνο δυο προτάσεις. Να γίνει δημοψήφισμα και να ζητήσουμε δανεικά από την ΕΣΗΕΑ!
Ψήφισαν λευκό στο θέμα της αγωγής του ΕΔΟΕΑΠ κατά Προβόπουλου και της ΤτΕ!( βλ.πρακτικά ΔΣ)Αρνήθηκαν συστηματικά να ενωθούν και να συνεργαστούν με όλα τα υπόλοιπα μέλη πλην του Πάνου Σόμπολου στον οποίο πρόσφεραν αμέριστη υποστήριξη ώστε να καλυφτεί η αδυναμία του.Καταψήφισαν και εμπόδισαν με όλες τους τις δυνάμεις την Ευρωπαϊκή επιδότηση των 700.000 που πέτυχε η προηγούμενη διοίκηση για την αναδιοργάνωση του μηχανογραφικού μας συστήματος.Απέκρυψαν από το ΔΣ , όπως και ο Σόμπολος, δικάσιμη κατά των οφειλετών εργοδοτών της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ , με αποτέλεσμα να μην παρασταθεί ο Οργανισμός!Ψήφισαν κατάργηση του Ειδικού Βοηθήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τους άνεργους.Υπόγραψαν 17 απολύσεις εργαζόμενων και τον δημόσιο εξευτελισμό καλών γιατρών μας.«Αποκάλυψαν » καθαρίστρια μας γιατί πήγε 1 μέρα σε δημόσιο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους.Ψήφισαν την κατάργηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τη βοήθεια σε αδύναμους συναδέλφους.Ψήφισαν, αλλά το κρύβουν , απόφαση, να παρασταθεί ο ΕΔΟΕΑΠ στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων εναντίον 4 συνταξιούχων μελών της ΕΣΗΕΑ, που αρνήθηκαν να απογραφούν, προσκομίζοντας τη φορολογική τους δήλωση, όπως έκαναν 2200 συνταξιούχοι μας.Κρύβουν ότι αυτοί οι συνταξιούχοι είναι συνδικαλιστές :Δημήτρης Τσαλαπάτης, Νανά Νταουντάκη ,Τζώρτζια Κοντράρου , Δανάη Στρατηγάκη που θριαμβολογούν γιατί ο ΕΔΟΕΑΠ έφαγε πρόστιμο 5000 ευρώ, ενώ θα έπρεπε να ντρέπονται!Στηρίζουν Πειθαρχικές διώξεις εναντίον του Ν. Καρούτζου γιατί τους ενοχλεί με τις αποκαλύψεις του.Εκδίδουν ψευδείς ανακοινώσεις για υπογραφή συμβάσεων ,πχ Ωνάσειο, ενώ σε δύο χρόνια υπογράψαμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ μια σύμβαση με τον Άγιο Λουκά Θεσσαλονίκης και καμία άλλη.Προσπάθησαν στην προτελευταία συνεδρίαση να παραπλανήσουν το ΔΣ καταθέτοντας ως ΤΥΠ ανυπόγραφη εισήγηση για υπογραφή συμβάσεων με ΥΓΕΙΑ και ΙΑΤΡΙΚΟ, που όμως δεν πέρασε χάρη στην παρέμβαση του Γεν. Γραμματέα , η δε Νομική Υπηρεσία του ΕΔΟΕΑΠ αρνήθηκε να υπογράψει την εισήγηση!
Χριστοδουλίδου –Αγγέλης ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΤΙ :
  • -Οι 6 οδοντίατροι που απολύθηκαν με ντροπιαστικό τρόπο κόστιζαν στο Ταμείο περίπου 22.000 μηνιαίως , ενώ οι νέοι οδοντίατροι κόβουν μονέδα δουλεύοντας με το κομμάτι και φορτώνοντας λογαριασμούς για εργασίες επί εργασιών μας κοστίζουν 45.000 το μήνα!
  • -Η οδοντιατρική περίθαλψη από 1.126.000 ευρώ το 2012 είναι 1.159.000 το 2014.
  • -Οι συμβεβλημένοι οδοντίατροι ήταν 194.000 και χτύπησαν ταβάνι στις 470.000 το 2014 .
  • - Ενώ γνώριζαν πως το Ταμείο κινδυνεύει , έδιναν εντολές ΔΣ να δοθούν προκαταβολές εφ άπαξ 3.302.000 σε δυο χρόνια, αλλά κατηγορούν τους προηγούμενους.
  • -Ζητούν δανεικά από ΕΣΗΕΑ καίτοι καταβάλαμε 1.200.000 σε 2 χρόνια για τις 4 ενώσεις.
  • -Ψήφισαν να καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση των ιατρικών υπηρεσιών στο κέντρο της Αθήνας και δαπανήθηκαν 1.168.000 σε αμοιβές γιατρών εκτός ΕΔΟΕΑΠ.
  • -Απαξίωσαν το Μικροβιολογικό μας σε όφελος των εμπόρων της Υγείας με τους οποίους κάναμε συμβάσεις στη λογική «Ακριβοί στα λάχανα και φθηνοί στα παραπούλια».
  • -Εμπόδισαν την επιβολή των γενοσήμων και ξοδεύτηκαν 3.000.000 σε φάρμακα.
  • -Κατάργησαν τα φθηνά ομοιοπαθητικά φάρμακα .
  • -Ψεύδονταν σε ΓΣ & θριαμβολογούσαν πως μείωσαν την περίθαλψη έως και 3 εκατομμύρια , ενώ η νοσοκομειακή δαπάνη από 5.474.623 το 2012 παρέμεινε στα 5.399.665 το 2014 !
  • -Έκλεισαν το υπερσύγχρονο επεμβατικό μας και οδήγησαν τα μέλη για γαστροσκοπήσεις στο εμπόριο της υγείας ανεβάζοντας το κόστος κατά 180.000 περίπου ευρώ ετησίως .
  • -Το ΤΥΠ Αθηνών κατέβαλε για νοσοκομειακή περίθαλψη 390.000 το 2012 & 551.000 το 2014.
  • -Οι αμοιβές των γιατρών με ΑΠΥ ήταν 188.518 το χρόνο και έγιναν 436.306.
  • -Οι γιατροί με ΑΠΥ Αθηνών ήταν 163.000 και έγιναν 258.000.
  • -Υποβάθμισαν τη ΦΘΠ εντός ΕΔΟΕΑΠ και αύξησαν το κόστος εκτός, από 50 σε 77.000.
  • -Το θεραπευτικό γυμναστήριο κόστιζε 9.500 το χρόνο και κοστίζει 20.300.
  • Τα έξοδα κίνησης του ΔΣ από 35.920 αυξήθηκαν σε 64.800.
  • -Οι δαπάνες για 23 κινητά το 2012 ήταν 10.000 και για 13 κινητά το 2014 είναι 22.000!
  • -Το κόστος των Γενικών Συνελεύσεων από 19.000 έγιναν 28.000.
  • -Παρά τον νόμο δεν προκήρυξαν τη θέση Αρχιάτρου και πληρώνουμε 3 αναπληρωτές.
  • -Ο αρχίατρος κος Ραμπουσης υπέβαλε δυο φορές την παραίτηση του στο ΔΣ εξαιτίας της υβριστικών και απρεπών συμπεριφορών
  • -Δόθηκε εντολή σε γιατρούς να γράφουν φάρμακα υψηλού κόστους σε ασφαλισμένους της παράταξης τους και σε προσωπικούς φίλους .

Μήπως τελικά αυτό το κωμικοτραγικό δίδυμο στο ΤΥΠ και στο ΔΣ, με σημαίες και με ταμπούρλα ξόδευε ανεμπόδιστα τα δικά μας λεφτά, χωρίς να γνωρίζει τί κάνει;Επαναστάτες χωρίς αιτία, χωρίς γνώση, χωρίς κοινή λογική.Στο μεϊντάνι μάλιστα κατηγορούσαν άλλους για σπατάλη και κακοδιαχείριση!Επειδή και οι δύο προκαλούν προεκλογικά με δήθεν καταγγελίες , χωρίς δυο χρόνια τώρα να έχουν καταθέσει ένα στοιχείο σε βάρος της προηγούμενης διοίκησης ,αλλά και ζητούν ψήφο για να επιστρέψουν στις καρέκλες τους, παρακαλούμε τον Γιάννη Αγγέλη, συνταξιούχο εργαζόμενο ,άκρως αριστερό αρχισυντάκτη του… Capital.gr να μας γνωρίσει ΜΙΑ πρόταση που έχει καταθέσει δύο χρόνια τώρα, με την υπογραφή του και τις έγκυρες οικονομοτεχνικές γνώσεις του ,για τα οικονομικά του ΕΔΟΕΑΠ . Δεν υπάρχει ούτε μία για δείγμα έστω….Όπως παρακαλούμε την Πόπη Χριστοδουλίδουνα επιστρέψει το ποσό των 600 ευρώ το μήνα που έπαιρνε επί 24 μήνες, σύνολο 14400, για έξοδα μετακίνησης, χώρια από την αποζημίωση παραστάσεως στο ΔΣ ,αφού καθημερινά, από και προς τον Πειραιά ή όπου αλλού, είχε επιβάλει σε συνάδελφο μας να της κάνει τον οδηγό και να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητο και έξοδα του ΕΔΟΕΑΠ.
Τέλος, την καλούμε να επιστρέψει τα 2800 από τα 3000 ευρώ που ζήτησε και πήρε για 3 (!) ζεύγη γυαλιών μαζεμένα σε ένα μήνα μετά την εκλογή της το 2013 ,με απόφαση ΔΣ, χωρίς γνωμάτευση οφθαλμίατρου, χωρίς έγκριση από οφθαλμίατρο του ΕΔΟΕΑΠ , ή έγκριση Αρχίατρου.Μόνο με μια απλή ταμειακή απόδειξη(9/4/2013, ΑΦΜ 029618888), από οπτικό στο Αιγάλεω όμως !Εμείς μιλάμε με στοιχεία και της την αφιερώνουμε εξαιρετικά μαζί με το τραγούδι :“ Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα τα ήπιες με της μάνας σου το γάλα…”Και τα ξέχασες Πόπη μόλις κάθισες στην καρέκλα!
Εργαζόμενοι στον ΕΔΟΕΑΠ Και για την αντιγραφή
Ελένη Σπανοπούλου
Και το μήνυμα των εργαζομένων ΕΔΟΕΑΠ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ ΕΞ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΔΟΕΑΠ
ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΗΝ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν έχουμε καμία ανάμειξη στην ηλεκτρονική επιστολή που κυκλοφορεί από εχθές το απόγευμα από Μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Ενώ ουδέποτε μας ζητήθηκε αντίστοιχη παρέμβαση από εργαζόμενο στις Διοικητικές Υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Χρήστος Βαράκης
Εκπρόσωπος Εργαζομένων Μελών ΕΠΗΕΑ στον ΕΔΟΕΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: