Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Παυλόπουλος: Ο ρόλος μου δεν θα είναι τυπικός

Copy & Paste: http://tvxs.gr
Την πρόθεση του να μην κρατήσει έναν τυπικό ρόλο ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι σκοπός του είναι να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να ενώσει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις.
Μιλώντας με δημοσιογράφους ο κ. Παυλόπουλος δεσμεύθηκε ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια του Συντάγματος, μαζί με όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες -όπως είπε- μπορούν και πρέπει να συμβάλουν ώστε ο λαός να ξαναβρεί το δρόμο του και ο τόπος να ξαναβρεί εκείνη την αξιοπρέπεια που του αξίζει.

«Η προσπάθεια είναι κοινή. Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις σχετικά με το πώς μπορεί κάτι τέτοιο να επιτευχθεί, αλλά ο στόχος είναι κοινός.  Αυτό μην το ξεχνάμε», είπε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που τον θέλουν να συγκαλεί Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, είπε ότι δεν είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που παίρνει αυτή την πρωτοβουλία, αλλά ο πρωθυπουργός και τα πολιτικά κόμματα. «Εάν χρειασθεί, θα το πράξω, όπως ακριβώς έχει καθιερωθεί», πρόσθεσε.
Όπως επίσης έκανε γνωστό το πρώτο του ταξίδι ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι στην Κύπρο και δε θα έχει μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλλά και ουσιαστικό. Κλείνοντας ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, λέγοντας πως «Αν δείτε τον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε η Ευρωζώνη, αν δείτε τους κανόνες με βάση τους οποίους λειτουργεί, θα αντιληφθείτε ότι δεν προορίσθηκε να έχει χώρες υπό αυτό το καθεστώς.  Γι’αυτό, δυστυχώς, και βρέθηκε ανέτοιμη όταν προέκυψε το ζήτημα της Ελλάδας, την άνοιξη του 2010».

Δεν υπάρχουν σχόλια: