Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ: AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 28/1

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει την απροκάλυπτα διασπαστική εμμονή του προεδρείου της ΠΟΕΣΥ για απεργία των δημοσιογράφων την Πέμπτη 28/1, σε αντίθεση με την απόφαση του Διασωματειακού των ΜΜΕ (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΦΕ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΠΠΕΑ και ΠΕΛ) για απεργία στις 3/2.
Είναι απαράδεκτο μια απεργία να εξαρτάται από το πρόγραμμα του εκάστοτε πρωθυπουργού. Αν ο κος Τσίπρας παρευρισκόταν στην AGROTICA, τότε θα αναστελλόταν η απεργία; Οι διεκδικήσεις των αγροτών και άλλων κοινωνικών ομάδων για την ΠΟΕΣΥ δεν είναι είδηση άξια να μεταδοθεί; Κατά τα άλλα, «ζήτω η ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη δημοσιογραφία» που δηλώνουν ότι υπερασπίζονται.
Απεργία χωρίς συζήτηση στα ΔΣ, χωρίς Γενικές Συνελεύσεις, είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα καταλήξει, όπως συνήθως στον κλάδο, σε φιάσκο χωρίς συμμετοχή απεργών. Μήπως και αυτή είναι η επιδίωξη του προεδρείου της ΠΟΕΣΥ; Το ότι βάζει στην πράξη εμπόδια στη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην απεργία στις 3/2 είναι και αυτό στα επιδιωκόμενα αποτελέσματα;
Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό.
Μιλώντας για ενότητα, προτάσσουμε τα αιτήματα που ενώνουν το σύνολο του κλάδου και τον κλάδο συνολικά με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
ΑΓΩΝΑΣ για να παρθεί πίσω το σχέδιο - έκτρωμα τώρα.
ΑΓΩΝΑΣ για την υπεράσπιση των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, που πρέπει να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες.
Τα αιτήματα που περιέχονται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ είναι αυτά που περιλαμβάνονται στο non paper Πετρόπουλου, όσα δηλαδή επιβάλλει το συμφέρον των εργοδοτών και του κουαρτέτου.
ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!
Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, συμμετέχοντας - παρ' όλα αυτά - στην απεργία της 28/01, συγκεντρώνουμε όλες μας τις δυνάμεις για τις 3/2 στην απεργία των ΜΜΕ και τις 4/2 στη γενική πανεργατική απεργία με το δικό μας ταξικό περιεχόμενο.
Κλιμακώνουμε την πάλη μας μέχρι να αποσυρθεί το σχέδιο - τέρας, για την ανατροπή όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: