Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΠΟΣΠΕΡΤ: Η Διοίκηση της ΕΡΤ συμπορεύεται με τη ρήση και πράξη της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι «γνωρίζουμε ότι τα σωματεία και οι εκπρόσωποί τους διαφωνούν γι’ αυτό δεν τους καλούμε σε διάλογο»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΟΣΠΕΡΤΑντιστεκόμαστε στη νέα μνημονιακή κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και στις μειώσεις έως και του εκμηδενισμού των συντάξεων στους μελλοντικούς συνταξιούχους. Καλούμε όλους να συμμετέχουν στο πανεργατικό συλλαλητήριο το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, ώρα 12:00στην Ομόνοια και σε όλα τα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση τα παραδίδει όλα στους δανειστές, εφαρμόζοντας το 3ο κύμα μνημονιακής κατεδάφισης σε ό,τι κοινωνικό είχε απομείνει, μερικά ακόμα και η ίδια είχε ψηφίσει.
Για άλλη μια φορά δυστυχώς η κυβέρνηση δεν τήρησε τα υπεσχημένα και των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Έγιναν μνημονιακότεροι των μνημονιακών και ξέχασαν παράλληλα προγράμματα, ισοδύναμα κλπ. Και όλα αυτά προσπαθούν να τα επιβάλλουν με καταστολή των …. καταργημένων ΜΑΤ και …. χρησιμοποιώντας τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης και την ΕΡΤ.
Το ότι και η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα ήταν εργαλείο σε αυτές τις πολιτικές εξαθλίωσης φιλοξενώντας τη μονομέρεια των κυβερνητικών θέσεων και των μνημονιακών παρακολουθητών δεν το πιστεύαμε, αν και είχαμε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή και στην Βουλή ότι το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ ήταν ένα νομοσχέδιο που της έδινε τον πλήρη έλεγχο, ώστε η ΕΡΤ να είναι πιο κυβερνητική από κάθε άλλη φορά.
Η δημόσια ραδιοτηλεόραση ανήκει στο λαό και επαναλειτούργησε από τους αγώνες της κοινωνίας, των συνδικάτων και των εργαζομένων, όπως πάμπολλες φορές δημόσια έχει παραδεχτεί η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Χωρίς καμιά δεοντολογία και χωρίς μέτρο, η Διοίκηση της ΕΡΤ συμπορεύεται με τη ρήση και πράξη της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι «γνωρίζουμε ότι τα σωματεία και οι εκπρόσωποί τους διαφωνούν γι’ αυτό δεν τους καλούμε σε διάλογο». Ακριβώς το ίδιο κάνει και η Διοίκηση της ΕΡΤ και δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτό.
Το έκτρωμα που προωθεί κυβέρνηση, εργοδότες και τροϊκανοί, αν γίνει νόμος, ξεχνάμε την κοινωνική ασφάλιση και το κράτος δικαίου και ισονομίας .
Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα μνημονιακά μέτρα εξαθλίωσης, ένα από αυτά είναι και το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της σημερινής συγκυβέρνησης και θα παλέψουμε μέχρι να αχρηστευτούν στην πράξη όλα αυτά τα μέτρα εξόντωσης των εργαζομένων και του λαού μας.
Όλοι στα συλλαλητήρια.
Προσυγκέντρωση στην Αθήνα, Σάββατο 16/1, στις 12:00 στα Χαυτεία.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: