Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΒΙΝΤΕΟ

Copy & Paste: http://iskra.gr
---000_Agrotikes_KinhtopoihseisΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ! ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΜΟΡΦΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Του ΑΝΤΩΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  ΑΝ.ΕΛ και στο «κουαρτέτο» να τους αφανίσουν οικονομικά και κοινωνικά με τα εξοντωτικά μέτρα για το ασφαλιστικό, την υπερφορολόγηση και τις αντιαναπτυξιακές πολιτικές της ασφυκτικής λιτότητας που οδηγούν απαγορευτικά ύψη το κόστος παραγωγής, δηλώνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι κλιμακώνοντας από σήμερα, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, τις κινητοποιήσεις τους. Ο παναγροτικός συναγερμός δημιουργεί ένα επιπλέον σημαντικό εμπόδιο στην προώθηση και υλοποίηση των μνημονιακών μέτρων - «λαιμητόμο». Η προοπτική συμπόρευσης του κόσμου της Περιφέρειας σε ένα κοινό αγώνα με τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες των πόλεων, δείχνει ικανή να επιφέρει τις ζητούμενες για τις συλλογικές διεκδικήσεις πολιτικές ανατροπές.
Από σήμερα αναμένεται να στηθούν περισσότερα από 30 μπλόκα αγροτών σε όλη τη χώρα. Ο αριθμός των μπλόκων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες.
Την αρχή ήδη έχουν κάνει αγρότες από τις Σέρρες οι οποίοι βρίσκονται στον Προμαχώνα με περισσότερα από 700 τρακτέρ. Από σήμερα, μετά τις 12 το μεσημέρι, θα τους ακολουθήσουν με αντίστοιχη κινητοποίηση αγρότες του νόμου Λάρισας με δεκάδες τρακτέρ οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στον κόμβο Γυρτώνης. Στη συνέχεια, θα επιχειρήσουν με τα τρακτέρ, κατά φάλαγγες, να κινηθούν προς την περιοχή των Τεμπών για να παραταχθούν εκατέρωθεν του δρόμου. Οι αγρότες θα παραμείνουν εκεί μέχρι και το Σάββατο, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η προσέλευση σε όλα τα μπλόκα που συντονίζονται από την Συντονιστική Επιτροπή Ελλάδας των αγροτικών φορέων και την Κυριακή θα αποφασίσουν τις περαιτέρω ενέργειες.
Συγκέντρωση στη διασταύρωση Ορχομενού - Λιβαδειάς θα πραγματοποιήσουν αγρότες του νομού Βοιωτίας, ενώ στο νομό Φθιώτιδας ένα ακόμη «μέτωπο» αγροτών αναπτύσσεται με στόχο να κατευθυνθεί στο ύψος του Κάστρου, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
Στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, επίσης, αγρότες θα συγκεντρωθούν για να οδηγήσουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού, στο νομό Ημαθίας.
Μπλόκο κοντά στην περιοχή του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης σχεδιάζουν αγρότες από την ευρύτερη περιοχή και την Χαλκιδική. Στα τέλη της εβδομάδας θα αποφασίσουν εάν θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι τον Λευκό Πύργο.
Στο νομό Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθούν δυο προσυγκεντρώσεις μετά τις 10.30 στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και στην Ανατολή. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ μέχρι την Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο.
Οι αγρότες της Μαγνησίας με περισσότερα από 140 τρακτέρ είναι έτοιμοι να στήσουν από σήμερα μπλόκα στον οδικό κόμβο των Μικροθηβών, επί της εθνικής οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Μπλόκο αναμένεται να στηθεί και στον κόμβο Αερινού από τους αγρότες του Βελεστίνου.
Δυναμικό παρόν ετοιμάζονται να δώσουν οι αγρότες και στους κόμβους Μαυροβουνίου και Παλιού Μηλοτόπου Πέλλας. Τρακτέρ βρίσκονται παρατεταγμένα στο Αιγίνιο Πιερίας, στις δύο εισόδους στο νομό Κιλκίς, στην Παλαιά Πέλλα, στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών, στο Μηλότοπο και στις περιοχές ΑλεξάνδρειαΚαβάσιλαΚυψέλη και Νησί του νομού Ημαθίας.
Προσυγκεντρώσεις πραγματοποιούν και οι αγρότες της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη» στο Μεγαλοχώρι, μετά τις 11 το πρωί και την ίδια ώρα στο Ζάρκο.
Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για σήμερα και αγρότες από τους νομούς Αχαΐας και Ηλείας. Τα τρακτέρ θα παραταχθούν σε δύο σημεία της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, στους κόμβους της Μαραθιάς και Κουρτεσίου. Παράλληλα, στην Πελοπόννησο μπλόκο αναμένεται, μεταξύ άλλων, να στηθεί στον σταθμό του τρένου, στην είσοδο του Κουτσοποδίου Αργολίδας.
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, αγρότες του νομού Καρδίτσας οι οποίοι με τα τρακτέρ τους θα στήσουν μπλόκο στην ΠΑΘΕ, στο ύψος της Νίκαιας. Ηδη, στα χωριά βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες προσυγκεντρώσεις.
Στην ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα μας. Κανείς να μην λείψει από την μάχη για την επιβίωση του. Η θέση κάθε μικρομεσαίου αγρότη είναι στο μπλόκο Νίκαιας».
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απέναντι στις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό καθώς και κατά της υπερφορολόγησης και των αιτιών που αυξάνουν το κόστος παραγωγής θα πραγματοποιηθούν, επίσης, στην Κρήτη, σε πρώτη φάση, με συμβολικές καταλήψεις στα γραφεία του ΟΓΑ, καθώς και στα Επτάνησα. Συγκεκριμένα, για την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας και έπεται περαιτέρω συντονισμός συνέχισης των κινητοποιήσεων.
ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Κομοτηνή πριν τη συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει μεταξύ φορέων των αγροτών και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος επισκέπτεται την περιοχή προκειμένου να παρουσιάσει το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
Ένας νεαρός αγρότης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες ενώ η κατάσταση παραμένει τεταμένη στο κέντρο της Κομοτηνής.
Περισσότεροι από 2.000 αγρότες είχαν περικυκλώσει το σημείο με αποτέλεσμα ο κ. Αποστόλου να μην μπορεί να βγει από το κτίριο προκειμένου να συνεχίσει τις προγραμματισμένες συναντήσεις του.
Στο σημείο υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.ΑΝΑΓΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ «ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»
Το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου ενάντια στα προωθούμενα μέτρα, με αφορμή τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, από σήμερα επεκτείνονται δυναμικά σε όλη τη χώρα, δημιουργεί ένα μεγάλο «πονοκέφαλο» για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η αύξηση των εισφορών από φέτος και μέσα στα επόμενα 3 χρόνια κατά 66%, σε συνδυασμό με την φορολόγηση και τα αντιαναπτυξιακά μέτρα, αποτελούν την αφορμή για ένα «κύμα» μεγάλων αντιδράσεων από την πλευρά του κόσμου της Περιφέρειας.
Το «μέτωπο» που διαμορφώνεται από σήμερα στα μπλόκα και τα συλλαλητήρια των αγροτών ενισχύει καίρια μια νέα προοπτική αντίδρασης απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές. Με βάση τα ισχύοντα δεδομένα δύναται να έχει συνέχεια και αποτέλεσμα εάν μάλιστα υπάρξει συμπόρευση σε ένα κοινό αγώνα με τους εργαζομένους, τους αυτοαπασχολουμένους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους των πόλεων.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΣΑΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΟΡΦΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ
Στην ανάγκη αυτή αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΛΑ.ΕΠαναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης των Ιωαννίνων.
«Η κυβέρνηση της λαιμητόμου για τις συντάξεις, της λαιμητόμου για τον επαγγελματικό και αυτοαπασχολούμενο κόσμο της χώρας και της λαιμητόμου για τους αγρότες, θα σαρωθεί από τις κοινωνικές κινητοποιήσεις, που λαμβάνουν τη μορφή χιονοστιβάδας» ανάφερε ο κ. Λαφαζάνης και τόνισε: «Χαιρετίζουμε τον αγώνα των επαγγελματιών και των αγροτών σε όλη την Ελλάδα για την επιβίωσή τους και θεωρούμε απόλυτα αναγκαίο αυτός ο αγώνας να αποκτήσει αντιμνημονιακό προσανατολισμό και προοδευτικό περιεχόμενο για την ανασυγκρότηση της χώρας. Γιατί τότε μόνο ο αγώνας αυτός θα είναι αποτελεσματικός και νικηφόρος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: