Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Κατρούγκαλος εναντίον ΕΣΗΕΑ με εύσημα για τους “5″ του ΕΔΟΕΑΠ!

Copy & Paste by  • 
KATROUGALOS1Πριν καν καταλάβουν οι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, ασφαλισμένοι, ανασφάλιστοι, άνεργοι και συνταξιούχοι τι ακριβώς παίζει με το ασφαλιστικό, ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος με τον οποίο “διαπραγματευόταν” και συναντιόταν τυπικά και άτυπα συνδικαλιστές της ΠΟΕΣΥ, κήρυξε τον ανένδοτο εναντίον της ΕΣΗΕΑ. Επειδή η Ένωση τόλμησε και τον κατήγγειλε με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωσηστην οποία αποκαλυπτόταν το τρίκ μεετατροπής της μισθωτης εργασίας της δημοσιογραφίας σε ευέλικτη εργασία αυτοαπασχολούμενων.
Ο υπουργός προσβλήθηκε και με μια εκτενή ανακοίνωσή του  επιτίθεται εναντίον της δημοσιογραφικής ένωσης. Το ενδιαφέρον είναι ότι δίνει τα εύσημα στη διοίκηση των “5″ του ΕΔΟΕΑΠ που αποφάσισε τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων. Παρ΄όλο που το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ έχει καταδικάσει το σχέδιο ασφαλιστικού, ο Γ. Κατρούγκαλος αξιοποιεί την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ για να επικυρώσει τη δική του μνημονιακή πολιτική!
Γράφει στην ανακοίνωση του:
” Και ενώ γνωρίζουν ότι το Υπουργείο δίνει τη μάχη του σε μια σκληρή διαπραγμάτευση για την διατήρηση του αγγελιοσήμου, όπως ακριβώς υποστηρίζει η γνωμοδότηση στην οποία αναφέρονται, και τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, που οι ίδιοι γνωρίζουν ότι προσφάτως προχώρησε ακόμα και σε μείωση των επικουρικών συντάξεων σε ποσοστό 20%, παραδόξως δείχνουν μια ανεξήγητη ροπή προς ενίσχυση εκείνης της πλευράς που αντιμάχεται την προσπάθεια της κυβέρνησης”.
Στο μεταξύ αυτή την εβδομάδα, ίσως και αύριο Τρίτη γίνει η συνάντηση μελών του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ με τον υφυπουργό και πρώην νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας Τ. Πετρόπουλο για το ασφαλιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: