Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Τατιάνα & Θέμος περί "μοναχισμού" και "δημοσιογραφίας"... ΕΣΡ ακούει;

Πρέπει να επιτρέπεται σε μικρά παιδιά να γίνονται μοναχοί; 0
8%Ναι


ΥΠΟγράφει ο ΛΑΜΠΡΟΣ Θ. ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ
Εξοργισμένη και εντόνως καταγγελτική εμφανίστηκε η γνωστή Τατιάνα Στεφανίδου στην εκπομπή της στο "Ε" κατακεραυνώνοντας κάθε επίσημη αρχή (εκκλησιαστική και πολιτική) γιατί "ανακάλυψε" ότι ..."αποκαλύφθηκε" 12χρονος μοναχός στο Άγιον Όρος. Μέχρι και ψηφοφορία μέσω social media διοργάνωσε για να κρίνουν οι τηλεθεατές της εάν είναι σωστό και ορθό το "δεδομένο" που τους παρουσίασε.
Πηγή του Θέματος η εφημερίδα του "έγκυρου" ...διακομιστή.
Τελικώς, το πραγματικό δεδομένο δεν ήταν αυτό και ήταν πανεύκολο να το ανακαλύψει κάνοντας απλώς κλικ στην γνωστή ιστοσελίδα Wikipedia και γράφοντας "Αθωνιάδα Σχολή" ή "Αθωνιάδα Ακαδημία", όπως θα έκανε ο πλέον άπειρος δημοσιογράφος. 
Πάρα ταύτα και ενώ σε ανακοίνωσή της (με ημερομηνία 15/12) η εφορία της εν λόγω Ακαδημίας διευκρινίζει ότι "ιδρύθηκε το 1749 και είναι ελληνικό Δημόσιο σχολείο - γυμνάσιο και λύκειο - ευρισκόμενο στην χερσόνησο του Αγίου Όρους, υπαγόμενο στο Υπουργείο Παιδείας του Ελληνικού Κράτους και συγκεκριμένα στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση", καμία αποκατάσταση της αλήθειας.
Αυτή είναι η "εγκυρότητα" που μας πλασάρεται καθημερινώς σαν είδηση και ενημέρωση, βορά στο βωμό των ντίλερ και των τηλεπωλήσεών τους. 
Μήπως το νέο ορισθέν ΕΣΡ πρέπει να αρχίσει δουλειά από τέτοιες πρακτικές και φαινόμενα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: