Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΒΟΥΛΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η... ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Copy & Paste: http://iskra.gr
(Δευτ. 16/5/16 – 23:22)
ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΟΦΤΗ, ΤΙ ΚΑΙ ΠΏΣ ΘΑ ΨΑΛΙΔΙΖΕΙ
Η ΕΛΛΑΔΑ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΠΟΙΚΙΑ, ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (PLUS)
---000_koftis
Οριστικοποιήθηκε η μορφή του μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης σε μαραθώνια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρουν αξιόπιστες πληροφορίες.
Σε περίπτωση μη επίτευξης των συμφωνηθέντων με τους θεσμούς στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, απόκλιση που θα πιστοποιεί η Eurostat, θα ενεργοποιείται ο μηχανισμός με έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τις παρεμβάσεις στους κωδικούς εσόδων και δαπανών.
Το πολυνομοσχέδιο με τον κόφτη και τα 17 εναπομείναντα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, – μεταξύ των οποίων είναι οι ληστρικοί έμμεσοι φόροι ύψους 1,8 δισ. ευρώ, οι απαράδεκτες διατάξεις για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων και για το Ταμείο εκποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, κ.ά- θα εισαχθεί την Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές με στόχο να έχει εγκριθεί με τις συνήθεις πραξικοπηματικές διαδικασίες εξπρές από τη Βουλή μέχρι την Κυριακή, εν όψει και της συνεδρίασης του Eurogroup της 24ης Μαΐου.
Μια ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη, η παραδομένη Κοινοβουλευτική Ομάδα μνημονιακών υπαλλήλων του  ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ενημερωθεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.
Ο μηχανισμός, όπως προαναφέρθηκε, θα ενεργοποιείται εφόσον δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Θα προβλέπεται η αντισυνταγματική παράκαμψη της Βουλής και η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) για τις παρεμβάσεις στους κωδικούς των εσόδων και των δαπανών του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κουαρτέτου.
Η έκδοση ΠΔ συνιστά κατάφωρη αντικοινοβουλευτική εκτροπή που κατά πραξικοπηματικό τρόπο απορρέει από την ίδια τη συμφωνία.
Το πρωτάκουστοπρωτοφανές και ακόμη πιο εξοργιστικό είναι ότι στην περίπτωση που το ΠΔ δενεκδοθεί, τότε θα ενεργοποιείται ερήμην της τυπικής, έστω, γνώμης της κυβέρνησης, αυτόματα ο μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης με δυνατότητα παρέμβασης σε όλους, σχεδόν, τους κωδικούς του προϋπολογισμού.
Η κυβέρνηση των υπαλλήλων του ΣΥΡΙΖΑ με ένα νόμο ακυρώνει και τυπικά τη Βουλή, κάθε ίχνος ακόμη και τυπικής δημοκρατίας και κυριαρχίας και τελικά αυτοκαταργείται και η ίδια.
Πρωθυπουργός και κυβέρνηση μαριονέτες γίνονται πραγματικότητα.
Και η χειρότερη αποικία ποτέ δεν γνώρισε τέτοιο κατάντημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: