Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

Ήμαρτον, Έλεος! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ...

Ήμαρτον, πια! Έλεος!
Σταματήστε να θάβετε τον κόσμο πριν την ώρα του! Οι υπεύθυνοι των τηλεοπτικών καναλιών και των υπολοίπων ΜΜΕ αντελήφθησαν ότι δεν μπορούν να "πουλάνε" για έναν ολόκληρο -ακόμη- μήνα το θέμα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ και "τους έκατσε" αυτό που λέμε "ο θάνατός σου η ζωή μου". Η δυσμενής και δυσάρεστη εξέλιξη σχετικά με την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου τους "άνοιξε την όρεξη" και τον δρόμο. Από την πρώτη στιγμή, μάλιστα. Αφού άρχισαν -και όχι λάθος- να θέτουν ερωτήματα για την πορεία που ακολουθήθηκε μέχρι το Μαϊάμι και την αποτυχημένη μεταμόσχευση, μπήκαν στο προσφιλές θέμα της ...διαδοχής του Αρχιεπισκόπου. Ο ...γνωστός, μάλιστα, Γιάννης Πρετεντέρης δεν παρέλειψε στη χθεσινοβραδυνή "ΑΝΑΤΡΟΠΗ" του στο MEGA να συγκρίνει τις από εδώ και πέρα εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και Εκκλησία και μάλιστα ...χασκογελώντας! ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ γιατί νομίζουμε ότι, πρωτίστως, είμαστε όλοι άνθρωποι και κανένας δεν γνωρίζει τι του ξημερώνει...

Είναι, τουλάχιστον, ασέβεια, να συγκρίνουμε τα του ΠΑΣΟΚ με τα της Εκκλησίας για δύο, τουλάχιστον, λόγους:
  1. Η διαδικασία για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ άρχισε με πρωτοβουλία και -ευτυχώς- ζώντος του κ. Γιώργου Παπανδρέου.
  2. Η διαδικασία για την εκλογή Προκαθημένου στην Εκκλησία της Ελλάδος δεν μπορεί να αρχίσει ζώντος -όσο θέλει ο Θεός- του κ. Χριστοδούλου και χωρίς ο ίδιος να πάρει την πρωτοβουλία. Άλλωστε, ξεχνούν, ότι το σύστημα διοίκησης της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι το πλέον δημοκρατικό, αφού βασίζεται στη Συνοδικότητα. Ο εκάστοτε Προκαθήμενος είναι πρώτος μεταξύ ίσων. Προεδρεύει τόσο της Διαρκούς, όσο και της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου. Άρα, ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ θέμα κενού εξουσίας και η Εκκλησία μπορεί να διοικείται κανονικότατα.
Ας μαζευτούμε, λοιπόν, όλοι και ιδιαίτερα οι υποψήφιοι διάδοχοι (θα μας επιτρέψετε: ΤΡΑΓΟΙ) που -ήδη από σήμερα- στην συνεδρίαση της Ιεραρχίας άνοιξαν το θέμα, λέγοντας ότι «από τη στιγμή που ο κ. Χριστόδουλος έχει μία ασθένεια μη ιάσιμη τώρα είναι καιρός να τεθεί» (Ζακύνθου, Χρυσόστομος). Ας μην ξεχνούν, άλλωστε, ότι μόλις πέρυσι και μετά από μακροχρόνια ασθένεια του υπέργηρου Αρχιεπισκόπου πρώην Κύπρου, κ. Χρυσοστόμου (ο οποίος δεν έχει επαφή με το περιβάλλον), η Εκκλησία της Κύπρου εξέλεξε νέο Προκαθήμενο.

3 σχόλια:

mmexer είπε...

Είναι πολλά τα λεφτα... Γι' αυτό και τρέχουν οι παπάδες.

Σας ενημερώνω πως ανταποδίδουμε τη "φιλοξενία" και πλέον είστε στη link list του blog μας, πράγμα που έπρε να 'χα κάνει εδώ και καιρό αφού σας διαβάζω καθημερινά!

Press Workers είπε...

Συγχαρητήρια. Φαίνεται, όμως, πως τράγους δεν έχει μόνον η εκκλησία, αλλά και η δημοσιογραφία. Αυτός πια ο Πρετεντέρης αλλά και διάφορα άλλα Πρετεντεράκια του συναφιού μας θεωρώ ότι είναι ανάξιοι λόγου. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε ότι σε τούτη τη ζωή-η οποία είναι και πολύ μικρή-θα πρέπει να ασχολούμαστε μόνον με αυτούς που υπάρχουν...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με όσα λες, αλλά δεν φτάνει να τα ρίχνουμε μόνο στους παππάδες. Φταίμε και εμείς. Έχω γράψει πιο αναλυτικά την άποψη μου εδώ.