Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

"Χορηγός περιοδικού του Καπράνου η PROTON BANK"!!!

ΑΚΡΙΒΗΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΑΝΤΙ" (1-10-2007)
Απίστευτο θράσος, ή ασύμμετρη ανοησία; Ο κ. Δ. Καπράνος, ο οποίος ως γνωστόν αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα με το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ -για τα οποία μάλιστα συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα επειγόντως- προχώρησε πρόσφατα στην έκδοση πολυτελούς περιοδικού με διαφημιστική χορηγία της …PROTON BANK την τράπεζα δηλαδή που πούλησε το ομόλογο στο ΤΣΠΕΑΘ. Το όνομα του περιοδικού είναι GREEK WAVES, ασχολείται με την ελληνική ναυτιλία, τις μεταφορές, τα κότερα και άλλους κερδοφόρους θαλάσσιους τομείς. Ως ιδιοκτήτρια εταιρεία εμφανίζεται η εκδοτική ΑΔΕΛΕ ΑΕ και ο κ. Καπράνος αναφέρεται στην ταυτότητα του περιοδικού ως «διευθυντής έκδοσης».
Την ώρα δηλαδή που ο κ. Καπράνος κατηγορείται από όλες τις πλευρές ότι ως πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ αγόρασε το αμαρτωλό ομόλογο από την PROTON, βγάζει περιοδικό με 12 σελίδες διαφήμιση (συν το οπισθόφυλλο) από την τράπεζα αυτή. Διαβεβαιώνει δηλαδή ο ίδιος για τις σχέσεις του μαζί της, για να μην μένει πλέον καμιά αμφιβολία. Γιατί δεν φανταζόμαστε να μας πουν τώρα ότι πέρασε κάτω από τα γραφεία της τράπεζας, είδε φώς, ανέβηκε και πήρε πανάκριβη διαφήμιση.
Στις 5 Σεπτεμβρίου, το ΕΘΝΟΣ είχε αποκαλύψει «αδιάσειστα στοιχεία», σύμφωνα με τα οποία «πέντε καταθέσεις συνολικού ύψους 827.000 έγιναν σε τρεις προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς υψηλόβαθμου παράγοντα του ΤΣΠΕΑΘ, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αγορά του δομημένου ομολόγου των 130 εκατομμυρίων ευρώ, σε τιμή υψηλότερη κατά 24 ως 33 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που ουσιαστικά είναι οι προμήθειες που εισέπραξαν οι πωλητές του ομολόγου».Το ομόλογο με κωδικό XS0260349492, εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2006, σχεδιάστηκε από την Calyon (θυγατρική της Credit Agricole) και ανάδοχος ήταν η Εμπορική. Στη συνέχεια τη διαχείρισή του ανέλαβε η Εμπορική Finance και επέστρεψε στην Αθήνα μέσω της Proton Bank και με τη διαμεσολάβηση της Τρωύλος ΚΕΠΕΥ πέρασε στο χαρτοφυλάκιο του ΤΣΠΕΑΘ. Ο «υψηλόβαθμος παράγοντας του ΤΣΠΕΑΘ» αγνοείται ακόμα, μέχρι τουλάχιστον να ασχοληθεί η δικαιοσύνη μαζί του. Χάρις όμως στο δημοσιογραφικό δαιμόνιο του ίδιου του κ. Καπράνου μόλις πληροφορηθήκαμε ότι ο ίδιος διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις και με την PROTON, εκτός από την ΤΡΩΫΛΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: